Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Főzz szabadon
    • Aktuális
    • Jó ha tudod
      1. Eljárásokról
      2. Eszközökről
      3. Alapanyagokról
      Featured

      Hogyan fűtsük fel a kemencét

      By adminjanuár 4, 20210
      Recent

      Hogyan fűtsük fel a kemencét

      január 4, 2021

      Kemence, ahol a pokol tüze építi a menyországot

      január 4, 2021

      Tárcsa – a közép-európai WOK

      december 27, 2020
    • Miben készítjük
      1. Kemencében
      2. Bogrács
      3. Sütődiszkosz
      4. Tárcsa, vas edények
      5. Grill és BBQ
      6. Kerámia edények
      Featured

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      By admináprilis 12, 20220
      Recent

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      április 12, 2022

      Borított hús Csirijó módra

      május 16, 2021

      Hogyan fűtsük fel a kemencét

      január 4, 2021
    • Miből főzzünk
      1. Szárnyasok
      2. Sertés
      3. Marha
      4. Bárány, kecske, nyúl
      5. Halak
      6. Tenger gyümölcsei
      7. Tészták
      8. Vadhúsok
      9. Vegán konyha
      Featured

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      By admináprilis 12, 20220
      Recent

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      április 12, 2022

      Borított hús Csirijó módra

      május 16, 2021

      Tökmagos zabpelyhes kenyér sütődiszkoszban

      január 4, 2021
    • Mit főzzünk
      1. Receptbeküldés
      2. Előételek
      3. Levesek
      4. Főételek
      5. Kenyér, péksütemény
      6. Desszertek
      7. Saláták
      8. Szószok, mártások
      Featured

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      By admináprilis 12, 20220
      Recent

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      április 12, 2022

      Borított hús Csirijó módra

      május 16, 2021

      Tökmagos zabpelyhes kenyér sütődiszkoszban

      január 4, 2021
    • Rólunk
    Bejelentkezés
    Főzz szabadon
    Kemencében

    Tökmagos zabpelyhes kenyér sütődiszkoszban

    adminBy adminjanuár 4, 2021Updated:március 9, 2024Nincs hozzászólás1 Min Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    A házi kenyér mindig finomabb mint a bolti, de mégis sokan félnek nekivágni a sütésének, mert macerásnak hiszik. Nekik itt egy gyorsan elkészíthető tökmaggal és zabpehellyel dúsított kenyérrecept, Ufó sütődiszkoszban sütve. Természetesen aki szereti a macerát az kovásszal is elkészítheti, de az élesztő sem az ördögtől való hozzávaló szerintem, ha csinnyán bánunk vele.

    Tökmagos zabpelyhes kenyér sütődiszkoszban

    Hozzávalók:
    70 dkg finomliszt
    1 tk só
    1 kk cukor
    3 dkg élesztő
    1,5 dl csésze zabpehely
    1 dl tökmag
    langyos víz
    Tetejére:
    1 db felvert tojás
    szezám és darált tökmag
    pici só

    Szponzorált link: UFO sütődiszkosz a gyártótól

    Elkészítése:
    Az élesztőt kevés langyos cukros vízben felfuttatjuk. A lisztben elkeverjük a sót, a tökmagot és a zabpelyhet, majd hozzáadjuk a feljött élesztőt és kis adagokban további langyos vizet hozzáöntögetve egy szép sima, puha tésztát készítünk.

    Legalább 1 órát hagyjuk pihenni, kelni, majd lisztezett felületen még egyszer kézzel kissé átgyúrjuk.
    Sütőpapírral bélelt UFO sütődiszkoszba tesszük és legalább 18-20 percet tovább pihentetjük, kelesztjük, ezalatt megkenjük felvert tojással, megszórjuk a magvakkal, kissé megsózhatjuk és előmelegítjük a kemencét vagy a sütőt 210 fokra.

    Tökmagos zabpelyhes kenyér sütődiszkoszban, ropogós a héja és puha a belseje.


    A sütési idő 45-50 perc, sütőben légkeveréssel. Miután elkészült rácsra tesszük és hagyjuk kihűlni. Ha még forrón kevés vízzel megspricceljük/befújjuk, akkor felpuhul a héja, egyébként ropogós marad, ki hogyan szereti.

    Jó étvágyat kívánok!

    kemence kenyér liszt sütődiszkosz tökmag UFO zabpehely
    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    admin
    • Website

    Kapocsolódó CIKKEK

    Kemencében 1 Min Read6 Views

    Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

    április 12, 2022
    Főételek 2 Mins Read32 Views

    Borított hús Csirijó módra

    május 16, 2021
    Eszközökről 5 Mins Read509 Views

    Hogyan fűtsük fel a kemencét

    január 4, 2021
    Eszközökről 2 Mins Read7 Views

    Kemence, ahol a pokol tüze építi a menyországot

    január 4, 2021
    Bogrács 2 Mins Read160 Views

    Nyírségi gombócleves

    december 27, 2020
    Főételek 2 Mins Read27 Views

    UFOs sertéstarja kolbásszal és zöldségekkel

    december 26, 2020
    Leave A Reply Cancel Reply

    Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

    Bejelentkezés: Facebook
    Folytatás Google
    Bővítsd Te is a recepttárunk!

    Van egy kitűnő szabadtűzi recepted? Küldd el nekünk néhány jóminőségű fényképpel az info@fozzszabadon.hu címre és mi felvesszük a receptek közé. A legjobb receptek feltöltőit megjutalmazzuk!

    Naptár
    2025. május
    h K s c p s v
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031  
    « márc    
    Látogatóink
    • 0
    • 0
    • 0
    • 6
    • 5
    • 26
    • 140
    • 1 386
    • 29 694
    • 12 822
    Kövess minket a Facebook-on is
    Facebook Pagelike Widget
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    © 2025 FőzzSzabadon www.fozzszabadon.hu.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

    Sign In or Register

    Welcome Back!

    Login below or Register Now.

    Bejelentkezés: Facebook
    Folytatás Google
    Lost password?

    Register Now!

    Already registered? Login.

    Bejelentkezés: Facebook
    Folytatás Google

    A password will be e-mailed to you.