Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Főzz szabadon
    • Aktuális
    • Jó ha tudod
      1. Eljárásokról
      2. Eszközökről
      3. Alapanyagokról
      Featured

      Hogyan fűtsük fel a kemencét

      By adminjanuár 4, 20210
      Recent

      Hogyan fűtsük fel a kemencét

      január 4, 2021

      Kemence, ahol a pokol tüze építi a menyországot

      január 4, 2021

      Tárcsa – a közép-európai WOK

      december 27, 2020
    • Miben készítjük
      1. Kemencében
      2. Bogrács
      3. Sütődiszkosz
      4. Tárcsa, vas edények
      5. Grill és BBQ
      6. Kerámia edények
      Featured

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      By admináprilis 12, 20220
      Recent

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      április 12, 2022

      Borított hús Csirijó módra

      május 16, 2021

      Hogyan fűtsük fel a kemencét

      január 4, 2021
    • Miből főzzünk
      1. Szárnyasok
      2. Sertés
      3. Marha
      4. Bárány, kecske, nyúl
      5. Halak
      6. Tenger gyümölcsei
      7. Tészták
      8. Vadhúsok
      9. Vegán konyha
      Featured

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      By admináprilis 12, 20220
      Recent

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      április 12, 2022

      Borított hús Csirijó módra

      május 16, 2021

      Tökmagos zabpelyhes kenyér sütődiszkoszban

      január 4, 2021
    • Mit főzzünk
      1. Receptbeküldés
      2. Előételek
      3. Levesek
      4. Főételek
      5. Kenyér, péksütemény
      6. Desszertek
      7. Saláták
      8. Szószok, mártások
      Featured

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      By admináprilis 12, 20220
      Recent

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      április 12, 2022

      Borított hús Csirijó módra

      május 16, 2021

      Tökmagos zabpelyhes kenyér sütődiszkoszban

      január 4, 2021
    • Rólunk
    Bejelentkezés
    Főzz szabadon
    Bogrács

    Nyírségi gombócleves

    adminBy admindecember 27, 2020Nincs hozzászólás2 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Nem tudom kinek volt az ötlete, bár eredetét a tirpákokhoz, Nyíregyháza környékén élő szlovákokhoz kötik, de egy biztos, nem bánod meg ha elkészíted ezt a zöldséges, tejszínes, finom puha burgonyagombócokkal és hússal teli levest.


    Hozzávalók:

    A leveshez:
    4 közepes fej vöröshagyma
    1 dl olaj
    50 dkg sertéscomb
    1 tk só
    1 csipet bors
    1 tk petrezselyem
    2 db sárgarépa
    1 db petrezselyemgyökér
    1 db karalábé
    25 dkg gomba
    1 csésze zöldborsó
    2,5 dl főzőtejszín
    fél citrom leve
    Gombóchoz:
    3 db burgonya
    1 tk só
    1 db tojás
    10 dkg liszt

    Tirpácka polievka s knedličkami, garantujem, že žiaden milovník mäsitých polievok jej nedokáže odolať.

    Elkészítés: 

    A gombóchoz a burgonyát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és még forrón összetörjük. Amikor kihűlt, sózzuk, hozzákeverjük a lisztet és a tojást hogy keményebb masszát kapjunk, majd félretesszük kicsit.
    A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon dinszteljük, majd beletesszük a húst, sózzuk borsozzuk és tovább sütjük a hús fehéredéséig.
    Beledobjuk a répát, gyökeret, karalábét, majd felöntjük vízzel és 1,5 órán át főzzük.
    A gombát feldaraboljuk. A borsót és a gombát beletesszük a levesbe.
    Ha megpuhultak a zöldségek, akkor a levest lehúzzuk a tűzről és pár perc múlva hozzá adjuk a főzőtejszínt és fél citrom levét.
    Közben a pihentetett tésztából vizes kézzel 2-2,5 cm átmérőjű gombócokat formálunk, amiket egyszerre adunk hozzá a kész leveshez. Ha a gombócok feljöttek a leves tetejére, kész is.

    Tálaláskor szórjuk meg egy kevés petrezselyem levéllel.

    Jó étvágyat!

    Kövess minket a FACEBOOK-on is!

    bogrács burgonya fokhagyma gomba karalábé liszt petrezselyem sárgarépa sertés sertéscomb tejszín tojás vöröshagyma zöldborsó
    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    admin
    • Website

    Kapocsolódó CIKKEK

    Kemencében 1 Min Read7 Views

    Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

    április 12, 2022
    Főételek 2 Mins Read37 Views

    Borított hús Csirijó módra

    május 16, 2021
    Kemencében 1 Min Read34 Views

    Tökmagos zabpelyhes kenyér sütődiszkoszban

    január 4, 2021
    Főételek 2 Mins Read43 Views

    Csirkecombos paella

    december 27, 2020
    Főételek 2 Mins Read31 Views

    UFOs sertéstarja kolbásszal és zöldségekkel

    december 26, 2020
    Leave A Reply Cancel Reply

    Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

    Bejelentkezés: Facebook
    Folytatás Google
    Bővítsd Te is a recepttárunk!

    Van egy kitűnő szabadtűzi recepted? Küldd el nekünk néhány jóminőségű fényképpel az info@fozzszabadon.hu címre és mi felvesszük a receptek közé. A legjobb receptek feltöltőit megjutalmazzuk!

    Naptár
    2025. június
    h K s c p s v
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    30  
    « márc    
    Látogatóink
    • 0
    • 2
    • 2
    • 5
    • 5
    • 23
    • 135
    • 1 381
    • 29 885
    • 12 947
    Kövess minket a Facebook-on is
    Facebook Pagelike Widget
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    © 2025 FőzzSzabadon www.fozzszabadon.hu.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

    Sign In or Register

    Welcome Back!

    Login below or Register Now.

    Bejelentkezés: Facebook
    Folytatás Google
    Lost password?

    Register Now!

    Already registered? Login.

    Bejelentkezés: Facebook
    Folytatás Google

    A password will be e-mailed to you.