Sült hús zöldségekkel és rizzsel egybesütve. Az egyik nagy példaképem, CZN Burak után szabadon módosítva a saját szánk íze szerint, egy igazán bőséges és látványos egytál étel.

Hozzávalók Kb 10-15 főre
Egy 12 literes edény
10 szelet tarja
2 kg barna rizs
1 kg darált lapocka
Fél liter SÖR
15 darab vegyes paprika (Kaliforniai, kápia,
tölteni való sárga)
1 fej fokhagyma
70 deka hagyma
40 deka sárgarépa
40 deka petrezselyem
Fél kiló zöldbabot is elbir akár
fél liter paradicsomlé
2 evokanal Só
1 csomag őrölt Bors
1 csomag Őrölt kömény
Fél kávéskanál Őrölt Kardamon
A tarjaszeleteket kicsit megklopfoljuk mindkét oldalán kb 3-4 percig sütjük forró zsírban, majd kicsit megsózva a fazék aljára tesszük.
Utána zsíron a kockára vágott hagymát megpirítjuk hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a kis kockákra vágott füstölt húst.
Mikor az is megpirult kicsit kivesszük belőle az egy-negyedét, amit hozzá teszünk a darált húshoz, fél kiló rizshez kis sóval, borssal ízesítve ez lesz 10 darab vegyes színű paprika tölteléke. Akár fonnyasztott káposzta vagy szőlő levélbe is tolthetünk a töltelékből.
A többi hagymához hozzá tesszük a karikára vágott sárgarépát és petrezselyem gyökeret, a zacskó darált bors maradékát, 4 csipet darált kardamont és sót.
Egy doboz sörrel felöntjük és kicsit pároljuk.
Aztán 5 db minél több színű kockára vágott paprikát is hozzá tesszük.
Félkeményre pároljuk majd ráöntjük a húsra. Erre rendezzük rá a töltött paprikákat de akár töltött káposzta vagy töltött szőlőlevel is mehet rá egy rétegben.
Aztán rászórjuk a másfél kiló barna rizst főként a paprikák közötti hézagokba.
A paradicsomlevet elkeverjük 2 és fél liter vízben és ráöntjük.
Kicsit megrázzuk letakarjuk alufóliával és kb 240 fokos kemencében két és fél, három órát sütjük.
Aztán kiborítjuk egy nagy tepsire, kicsit széttoljuk és megszórjuk petrezselyem zölddel.
Aztán begyűjtjük az elismeréseket és jó étvágyat kívánunk meg SÖRT,

Videós receptleírás itt: