Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Főzz szabadon
    • Aktuális
    • Jó ha tudod
      1. Eljárásokról
      2. Eszközökről
      3. Alapanyagokról
      Featured

      Hogyan fűtsük fel a kemencét

      By adminjanuár 4, 20210
      Recent

      Hogyan fűtsük fel a kemencét

      január 4, 2021

      Kemence, ahol a pokol tüze építi a menyországot

      január 4, 2021

      Tárcsa – a közép-európai WOK

      december 27, 2020
    • Miben készítjük
      1. Kemencében
      2. Bogrács
      3. Sütődiszkosz
      4. Tárcsa, vas edények
      5. Grill és BBQ
      6. Kerámia edények
      Featured

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      By admináprilis 12, 20220
      Recent

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      április 12, 2022

      Borított hús Csirijó módra

      május 16, 2021

      Hogyan fűtsük fel a kemencét

      január 4, 2021
    • Miből főzzünk
      1. Szárnyasok
      2. Sertés
      3. Marha
      4. Bárány, kecske, nyúl
      5. Halak
      6. Tenger gyümölcsei
      7. Tészták
      8. Vadhúsok
      9. Vegán konyha
      Featured

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      By admináprilis 12, 20220
      Recent

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      április 12, 2022

      Borított hús Csirijó módra

      május 16, 2021

      Tökmagos zabpelyhes kenyér sütődiszkoszban

      január 4, 2021
    • Mit főzzünk
      1. Receptbeküldés
      2. Előételek
      3. Levesek
      4. Főételek
      5. Kenyér, péksütemény
      6. Desszertek
      7. Saláták
      8. Szószok, mártások
      Featured

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      By admináprilis 12, 20220
      Recent

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      április 12, 2022

      Borított hús Csirijó módra

      május 16, 2021

      Tökmagos zabpelyhes kenyér sütődiszkoszban

      január 4, 2021
    • Rólunk
    Bejelentkezés
    Főzz szabadon
    Uncategorized

    Zemiakový chlieb v UFO – disku na pečenie

    adminBy adminjanuár 6, 2021Updated:március 5, 2024Nincs hozzászólás3 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Túžbou každého pekára je krásny okrúhly chlieb s chrumkavou kôrou a mäkkým cestom. Dnes sme vyskúšali recept mojej babky na zemiakový chlieb v UFO – disku na pečenie. Môžem konštatovať, že všetky tri kritériá boli splnené!
    V prípade ak nemáte doma UFO – disk na pečenie, tak môžete recept pripraviť aj v liatinovom hrnci alebo keramickom pekáči. Najlepšie však je si UFO zaobstarať, my sme si ho veľmi obľúbili.

     

     

    Potrebujeme:


    UFO FAMILY – disk na pečenie
    65 dkg hladkej múky
    1 čajovú lyžičku cukru
    20 g čerstvého droždia
    0,5 lyžičky soli
    20 dkg zemiakov

    Postup receptu:

    Zarobíme si kvások. Kvasnice a lyžičku cukru dáme do 1dl vlažnej vody, pridáme 100 g múky a vymiešame. Necháme približne 25 minút kysnúť.
    Zemiaky uvaríme a popučíme v 2,5 dl vody a soli.
    Do kvásku pridáme 550g múky a popučených zemiakov a vymiešame husté cesto. Podľa potreby prilejeme trošku vody. Vymiesené cesto necháme nakysnúť na teplom mieste približne 45 minút, kým sa cesto zdvojnásobí.
    Potom cesto na chlieb opäť premiešame, spodok disku vystelieme papierom na pečenie, vložíme cesto a necháme ho takto ešte 45 minút kysnúť. Medzitým vyhrejeme rúru na 220 stupňov, urobíme zopár zárezov na povrchu cesta, UFO disk uzavrieme a vložíme piecť. Ak chceme chlieb upiecť v pahrebe, tak dávajme pozor na to, aby sme disk umiestnili do vyhasínajúcej, chladnúcej pahreby. Na vrch sa odporúča dať iba niekoľko uhlíkov, v opačnom prípade by sa totiž chlieb mohol pripáliť.
    Po hodinke máme hotový okrúhly chrumkavý domáci chlieb, ktorého nenapodobniteľná vôňa veľmi rýchlo zaplní celý dom a prinúti členov rodiny netrpezlivo čakať na jeho vychladnutie.

    Nič komplikované, však? Za vyskúšanie to určite stojí.

    Dobrú chuť Vám prajem, drahí Pecmaniaci!

    Ďalšie UFO recepty

    Ovsený chlieb s tekvicovými semienkami

    Domáci chlieb je vždy chutnejší ako ten z obchodu, veľa ľudí však od jeho prípravy odrádza najmä náročnosť prípravy. Práve pre nich je ako stvorený tento rýchly recept na ovsený chlieb s tekvicovými semienkami, pripravený v UFO disku.

    Kuracie mäso na hruškách so zemiakmi

    Recept na klasické pečené kuracie mäso je ľahko obmeniteľný, postačí vám k tomu iba niekoľko kusov ovocia a pár dobre nakombinovaných korenín. Do UFO sa okrem kurčaťa a hrušiek v mestia aj zemiaky, prípadne batáty. Garantujem, že výsledkom bude šťavnaté a chutné jedlo. Namiesto stehien môžete použiť aj kuracie prsia.

    Hovädzí brisket na pive v UFO – disku na pečenie

    S UFO – diskom na pečenie hravo dosiahnete mäkkosť a šťavnatosť brisketu. Samozrejme, príprava si vyžaduje pahrebu, kvalitné suroviny a čas. Tento brisket sa dotiahol k dokonalosti v disku za 3 hodiny. Trpezlivosť sa však určite vypláca!

     

    Všetko čo potrebujete do záhradnej kuchyne do pece a na grilovanie:
    www.pecmaniak.store

    UFO FAMILY SEASONED disk na pečenie
    Miska nerezova 27 cm
    Digitálny merací pohár
    Doska na cesto 45×32 cm
    Silikónový valček na cesto
    UFO FAMILY disk na pečenie
    Mobilná pec Tynker Etalon PECMANIAK
    Digitálna kuchyňská váha

    PRIDAJTE SA K NÁM NA FACEBOOKU AJ NA YOUTUBE

    chlieb domáci chlieb pecmaniak UFO disk na pecenie zemiakovy chlieb
    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    admin
    • Website

    Kapocsolódó CIKKEK

    Uncategorized 1 Min Read1 Views

    Žemlovka so jablkami a orechom

    március 3, 2024
    Uncategorized 2 Mins Read1 Views

    BBQ kura v celku

    június 27, 2021
    Uncategorized 2 Mins Read4 Views

    Perkelt z kohútích žliaz s hubami

    június 5, 2021
    Uncategorized 2 Mins Read3 Views

    Palócka polievka

    május 22, 2021
    Főételek 2 Mins Read41 Views

    Borított hús Csirijó módra

    május 16, 2021
    Uncategorized 2 Mins Read1 Views

    Pastierska tarhoňa

    január 17, 2021
    Leave A Reply Cancel Reply

    Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

    Bejelentkezés: Facebook
    Folytatás Google
    Bővítsd Te is a recepttárunk!

    Van egy kitűnő szabadtűzi recepted? Küldd el nekünk néhány jóminőségű fényképpel az info@fozzszabadon.hu címre és mi felvesszük a receptek közé. A legjobb receptek feltöltőit megjutalmazzuk!

    Naptár
    2025. november
    h K s c p s v
     12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930
    « márc    
    Látogatóink
    • 0
    • 7
    • 7
    • 1
    • 1
    • 21
    • 85
    • 1 405
    • 30 426
    • 13 349
    Kövess minket a Facebook-on is
    Facebook Pagelike Widget
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    © 2025 FőzzSzabadon www.fozzszabadon.hu.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

    Sign In or Register

    Welcome Back!

    Login below or Register Now.

    Bejelentkezés: Facebook
    Folytatás Google
    Lost password?

    Register Now!

    Already registered? Login.

    Bejelentkezés: Facebook
    Folytatás Google

    A password will be e-mailed to you.