Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Főzz szabadon
    • Aktuális
    • Jó ha tudod
      1. Eljárásokról
      2. Eszközökről
      3. Alapanyagokról
      Featured

      Hogyan fűtsük fel a kemencét

      By adminjanuár 4, 20210
      Recent

      Hogyan fűtsük fel a kemencét

      január 4, 2021

      Kemence, ahol a pokol tüze építi a menyországot

      január 4, 2021

      Tárcsa – a közép-európai WOK

      december 27, 2020
    • Miben készítjük
      1. Kemencében
      2. Bogrács
      3. Sütődiszkosz
      4. Tárcsa, vas edények
      5. Grill és BBQ
      6. Kerámia edények
      Featured

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      By admináprilis 12, 20220
      Recent

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      április 12, 2022

      Borított hús Csirijó módra

      május 16, 2021

      Hogyan fűtsük fel a kemencét

      január 4, 2021
    • Miből főzzünk
      1. Szárnyasok
      2. Sertés
      3. Marha
      4. Bárány, kecske, nyúl
      5. Halak
      6. Tenger gyümölcsei
      7. Tészták
      8. Vadhúsok
      9. Vegán konyha
      Featured

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      By admináprilis 12, 20220
      Recent

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      április 12, 2022

      Borított hús Csirijó módra

      május 16, 2021

      Tökmagos zabpelyhes kenyér sütődiszkoszban

      január 4, 2021
    • Mit főzzünk
      1. Receptbeküldés
      2. Előételek
      3. Levesek
      4. Főételek
      5. Kenyér, péksütemény
      6. Desszertek
      7. Saláták
      8. Szószok, mártások
      Featured

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      By admináprilis 12, 20220
      Recent

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      április 12, 2022

      Borított hús Csirijó módra

      május 16, 2021

      Tökmagos zabpelyhes kenyér sütődiszkoszban

      január 4, 2021
    • Rólunk
    Bejelentkezés
    Főzz szabadon
    Uncategorized

    Palócka polievka

    adminBy adminmájus 22, 2021Updated:március 5, 2024Nincs hozzászólás2 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    V prípade, že obľubujete kyslasté bohaté polievky a už vás nudí tradičný guláš, alebo len jednoducho neviete čo uvariť na víkendovej opekačke, palócka polievka pripravená pomocou zelenej fazuľky, kôpru a smotanového základu je pre vás tou správnou voľbou. Podávaná s čerstvým chlebom si určite podmaní nejedného hosťa.

     

    Palócka polievka Pecmaniak

    Prísady:

    400 g bravčového pliecka
    3 cibule
    70 g slaniny
    1 pl červenej mletej papriky
    Soľ, čierne korenie
    1 čl mletej rasce
    2 bôbkové listy
    2 strúčiky cesnaku
    350 g zemiakov
    100 g mrkvy
    100 g petržlenu
    250 g čerstvej zelenej fazuľky
    100 ml smotany
    1 pl múky
    Kytička kôpru
    1 pl estragónového octu (citrónovej šťavy)
    1-2 vetvičky estragónu

    Postup:

    Na kocky narezanú slaninu opražíme, po pustení šťavy kúsky slaniny vyberieme a odložíme nabok. Nadrobno nasekanú cibuľu a roztlačený cesnak podusíme na slaninovej masti a pridáme na malé kocky narezané mäso, ktoré dôkladne opražíme. Následne prisypeme mletú papriku, soľ a čierne korenie. Prilejeme toľko vody, aby celý základ bol zaliaty.

    Kým sa mäso varí, pripravíme ostatné ingrediencie. Zemiaky očistíme a narežeme na kocky, mrkvu a petržlen na krúžky. Čerstvú fazuľku umyjeme a narežeme na trojcentimetrové kúsky.

    Keď je mäso polomäkké, pridáme zemiaky, mrkvu, petržlen, fazuľku a prilejeme asi liter teplej vody. Ak použijete mrazenú fazuľku, je dôležité aby ste priliali veľmi teplú až horúcu vodu, ináč sa polievka príliš ochladí. Pri použití fazuľky z konzervy ju najprv sceďte a pridajte až na záver, keď sú ostatné prísady už mäkké, konzervovaná zelenina si totiž nevyžaduje veľa varenia. Po pridaní zeleniny nastavíme sporák na vysoký stupeň a po uvedení do varu ho stiahneme naspäť. Polievku varíme asi 15-20 minút, kým nezmäkne zelenina. Možete pridať aj soľ podľa chuti, cca jednu čajovú lyžičku.

    2 dl smotany na varenie premiešame dohladka a pridáme naberačku polievkovej šťavy, opäť premiešame. Postup opakujeme dokým nevznikne riedka zápražka. Môžete pridať do smotany lyžicu múky na zahustenie, avšak výsledok bude chutný aj bez nej. Zápražku prilejeme k polievke a povaríme. Pridáme nasekaný kôpor, estragón a estragónový ocot či citrónovú šťavu. Na záver posypeme odloženou slaninkou. 

    Všetko čo potrebujete do záhradnej kuchyne do pece a na grilovanie:
    www.pecmaniak.store

    PRIDAJTE SA K NÁM NA FACEBOOKU AJ NA YOUTUBE

     

    bravčové kotlik polievka smotana
    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    admin
    • Website

    Kapocsolódó CIKKEK

    Uncategorized 1 Min Read0 Views

    Žemlovka so jablkami a orechom

    március 3, 2024
    Uncategorized 2 Mins Read1 Views

    BBQ kura v celku

    június 27, 2021
    Uncategorized 2 Mins Read3 Views

    Perkelt z kohútích žliaz s hubami

    június 5, 2021
    Uncategorized 2 Mins Read1 Views

    Pastierska tarhoňa

    január 17, 2021
    Uncategorized 2 Mins Read0 Views

    Zapekaný kel v UFO disku

    január 16, 2021
    Uncategorized 3 Mins Read4 Views

    Zemiakový chlieb v UFO – disku na pečenie

    január 6, 2021
    Leave A Reply Cancel Reply

    Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

    Bejelentkezés: Facebook
    Folytatás Google
    Bővítsd Te is a recepttárunk!

    Van egy kitűnő szabadtűzi recepted? Küldd el nekünk néhány jóminőségű fényképpel az info@fozzszabadon.hu címre és mi felvesszük a receptek közé. A legjobb receptek feltöltőit megjutalmazzuk!

    Naptár
    2025. június
    h K s c p s v
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    30  
    « márc    
    Látogatóink
    • 0
    • 2
    • 2
    • 5
    • 5
    • 23
    • 135
    • 1 381
    • 29 885
    • 12 947
    Kövess minket a Facebook-on is
    Facebook Pagelike Widget
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    © 2025 FőzzSzabadon www.fozzszabadon.hu.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

    Sign In or Register

    Welcome Back!

    Login below or Register Now.

    Bejelentkezés: Facebook
    Folytatás Google
    Lost password?

    Register Now!

    Already registered? Login.

    Bejelentkezés: Facebook
    Folytatás Google

    A password will be e-mailed to you.