Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Főzz szabadon
    • Aktuális
    • Jó ha tudod
      1. Eljárásokról
      2. Eszközökről
      3. Alapanyagokról
      Featured

      Hogyan fűtsük fel a kemencét

      By adminjanuár 4, 20210
      Recent

      Hogyan fűtsük fel a kemencét

      január 4, 2021

      Kemence, ahol a pokol tüze építi a menyországot

      január 4, 2021

      Tárcsa – a közép-európai WOK

      december 27, 2020
    • Miben készítjük
      1. Kemencében
      2. Bogrács
      3. Sütődiszkosz
      4. Tárcsa, vas edények
      5. Grill és BBQ
      6. Kerámia edények
      Featured

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      By admináprilis 12, 20220
      Recent

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      április 12, 2022

      Borított hús Csirijó módra

      május 16, 2021

      Hogyan fűtsük fel a kemencét

      január 4, 2021
    • Miből főzzünk
      1. Szárnyasok
      2. Sertés
      3. Marha
      4. Bárány, kecske, nyúl
      5. Halak
      6. Tenger gyümölcsei
      7. Tészták
      8. Vadhúsok
      9. Vegán konyha
      Featured

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      By admináprilis 12, 20220
      Recent

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      április 12, 2022

      Borított hús Csirijó módra

      május 16, 2021

      Tökmagos zabpelyhes kenyér sütődiszkoszban

      január 4, 2021
    • Mit főzzünk
      1. Receptbeküldés
      2. Előételek
      3. Levesek
      4. Főételek
      5. Kenyér, péksütemény
      6. Desszertek
      7. Saláták
      8. Szószok, mártások
      Featured

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      By admináprilis 12, 20220
      Recent

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      április 12, 2022

      Borított hús Csirijó módra

      május 16, 2021

      Tökmagos zabpelyhes kenyér sütődiszkoszban

      január 4, 2021
    • Rólunk
    Bejelentkezés
    Főzz szabadon
    Főételek

    Borított hús Csirijó módra

    adminBy adminmájus 16, 2021Updated:december 15, 2024Nincs hozzászólás2 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Sült hús zöldségekkel és rizzsel egybesütve. Az egyik nagy példaképem, CZN Burak után szabadon módosítva a saját szánk íze szerint, egy igazán bőséges és látványos egytál étel.

    Hozzávalók Kb 10-15 főre
    Egy 12 literes edény
    10 szelet tarja
    2 kg barna rizs
    1 kg darált lapocka
    Fél liter SÖR
    15 darab vegyes paprika (Kaliforniai, kápia,
    tölteni való sárga)
    1 fej fokhagyma
    70 deka hagyma
    40 deka sárgarépa
    40 deka petrezselyem
    Fél kiló zöldbabot is elbir akár
    fél liter paradicsomlé
    2 evokanal Só
    1 csomag őrölt Bors
    1 csomag Őrölt kömény
    Fél kávéskanál Őrölt Kardamon

    A tarjaszeleteket kicsit megklopfoljuk mindkét oldalán kb 3-4 percig sütjük forró zsírban, majd kicsit megsózva a fazék aljára tesszük.
    Utána zsíron a kockára vágott hagymát megpirítjuk hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a kis kockákra vágott füstölt húst.
    Mikor az is megpirult kicsit kivesszük belőle az egy-negyedét, amit hozzá teszünk a darált húshoz, fél kiló rizshez kis sóval, borssal ízesítve ez lesz 10 darab vegyes színű paprika tölteléke. Akár fonnyasztott káposzta vagy szőlő levélbe is tolthetünk a töltelékből.
    A többi hagymához hozzá tesszük a karikára vágott sárgarépát és petrezselyem gyökeret, a zacskó darált bors maradékát, 4 csipet darált kardamont és sót.
    Egy doboz sörrel felöntjük és kicsit pároljuk.
    Aztán 5 db minél több színű kockára vágott paprikát is hozzá tesszük.
    Félkeményre pároljuk majd ráöntjük a húsra. Erre rendezzük rá a töltött paprikákat de akár töltött káposzta vagy töltött szőlőlevel is mehet rá egy rétegben.
    Aztán rászórjuk a másfél kiló barna rizst főként a paprikák közötti hézagokba.
    A paradicsomlevet elkeverjük 2 és fél liter vízben és ráöntjük.
    Kicsit megrázzuk letakarjuk alufóliával és kb 240 fokos kemencében két és fél, három órát sütjük.
    Aztán kiborítjuk egy nagy tepsire, kicsit széttoljuk és megszórjuk petrezselyem zölddel.
    Aztán begyűjtjük az elismeréseket és jó étvágyat kívánunk meg SÖRT, 

    :BEER:

    Videós receptleírás itt: 

    CZN Burak kemence pecmaniak rizs sertés töltött káposzta töltött paprika zöldség
    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    admin
    • Website

    Kapocsolódó CIKKEK

    Kemencében 1 Min Read6 Views

    Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

    április 12, 2022
    Uncategorized 3 Mins Read3 Views

    Zemiakový chlieb v UFO – disku na pečenie

    január 6, 2021
    Eszközökről 5 Mins Read505 Views

    Hogyan fűtsük fel a kemencét

    január 4, 2021
    Eszközökről 2 Mins Read7 Views

    Kemence, ahol a pokol tüze építi a menyországot

    január 4, 2021
    Kemencében 1 Min Read34 Views

    Tökmagos zabpelyhes kenyér sütődiszkoszban

    január 4, 2021
    Főételek 2 Mins Read40 Views

    Csirkecombos paella

    december 27, 2020
    Leave A Reply Cancel Reply

    Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

    Bejelentkezés: Facebook
    Folytatás Google
    Bővítsd Te is a recepttárunk!

    Van egy kitűnő szabadtűzi recepted? Küldd el nekünk néhány jóminőségű fényképpel az info@fozzszabadon.hu címre és mi felvesszük a receptek közé. A legjobb receptek feltöltőit megjutalmazzuk!

    Naptár
    2025. május
    h K s c p s v
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031  
    « márc    
    Látogatóink
    • 0
    • 1
    • 1
    • 3
    • 3
    • 26
    • 140
    • 1 380
    • 29 683
    • 12 812
    Kövess minket a Facebook-on is
    Facebook Pagelike Widget
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    © 2025 FőzzSzabadon www.fozzszabadon.hu.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

    Sign In or Register

    Welcome Back!

    Login below or Register Now.

    Bejelentkezés: Facebook
    Folytatás Google
    Lost password?

    Register Now!

    Already registered? Login.

    Bejelentkezés: Facebook
    Folytatás Google

    A password will be e-mailed to you.