Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Főzz szabadon
    • Aktuális
    • Jó ha tudod
      1. Eljárásokról
      2. Eszközökről
      3. Alapanyagokról
      Featured

      Hogyan fűtsük fel a kemencét

      By adminjanuár 4, 20210
      Recent

      Hogyan fűtsük fel a kemencét

      január 4, 2021

      Kemence, ahol a pokol tüze építi a menyországot

      január 4, 2021

      Tárcsa – a közép-európai WOK

      december 27, 2020
    • Miben készítjük
      1. Kemencében
      2. Bogrács
      3. Sütődiszkosz
      4. Tárcsa, vas edények
      5. Grill és BBQ
      6. Kerámia edények
      Featured

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      By admináprilis 12, 20220
      Recent

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      április 12, 2022

      Borított hús Csirijó módra

      május 16, 2021

      Hogyan fűtsük fel a kemencét

      január 4, 2021
    • Miből főzzünk
      1. Szárnyasok
      2. Sertés
      3. Marha
      4. Bárány, kecske, nyúl
      5. Halak
      6. Tenger gyümölcsei
      7. Tészták
      8. Vadhúsok
      9. Vegán konyha
      Featured

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      By admináprilis 12, 20220
      Recent

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      április 12, 2022

      Borított hús Csirijó módra

      május 16, 2021

      Tökmagos zabpelyhes kenyér sütődiszkoszban

      január 4, 2021
    • Mit főzzünk
      1. Receptbeküldés
      2. Előételek
      3. Levesek
      4. Főételek
      5. Kenyér, péksütemény
      6. Desszertek
      7. Saláták
      8. Szószok, mártások
      Featured

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      By admináprilis 12, 20220
      Recent

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      április 12, 2022

      Borított hús Csirijó módra

      május 16, 2021

      Tökmagos zabpelyhes kenyér sütődiszkoszban

      január 4, 2021
    • Rólunk
    Bejelentkezés
    Főzz szabadon
    Uncategorized

    Chačapuri – gruzínska loďka z cesta

    adminBy adminoktóber 17, 2020Nincs hozzászólás2 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Ak vás už nudí klasická, stereotypná pizza, tak siahnite po niečom tradičnom ale výnimočnom! Prekvapte svoju rodinu gruzínskou „loďkou” z cesta. Hlavnou ingredienciou je syr, ktorým sa naplnia aj okraje. Chutné a chrumkavé cesto predstavuje základ, ktorý môžete doplniť prílohami podľa vlastných chutí a dostupných surovín.

     

    Chačapuri – gruzínska loďka z cesta

    Ingrediencie:
    80 ml vlažnej vody
    125 ml vlažného mlieka
    10 g droždia
    1 ČL cukru
    320 g múky
    1,5 ČL soli
    2 ČL olivového oleja

    Prílohy podľa našej chladničky:
    syr Eidam
    Mozzarella
    vajíčko
    maslo
    kajenské korenie
    olivy
    šunka
    opražený bacon
    varená krkovička
    paradajky, paprika

     

    Príprava:
    Droždie pripravíme vo vlažnej vode, mlieku a cukre. Po vykysnutí ho pridáme spolu so soľou a olivovým olejom k múke. Cesto dobre premiesime, vytvarujeme z neho bochník, prikryjeme čistou utierkou a necháme zdvojnásobiť svoj objem.
    Po vykysnutí cesto rozdelíme na 4 časti, vytvarujeme do oválu. Okraje naplníme strúhaným eidamom, konce spojíme a vytvoríme „loďku”.

    Cesto naplníme prílohami.

    Syr Eidam dávame aj do stredu „lodiek”, následne ukladáme šunku, krkovičku, olivy, paradajky, papriku, aj všetko ostatné a zakryjeme mozzarellou.

    Pečieme 30-35 minút v rúre alebo peci vyhriatej na 230 stupňov.
    Vajíčka dávame na vrch až pred koncom pečenia, následne dopekáme ešte 5 minút.

    1 minútu pred koncom pečenia necháme na ceste roztopiť 25-25 g masla, po vybratí z rúry posypeme kajenským korením a fliačikmi soli.

    Prajeme veľa kreativity a dobrú chuť!

     

    Všetko čo potrebujete do záhradnej kuchyne do pece a na grilovanie:
    www.pecmaniak.store

     

    • Liatinová platňa na grilovanie obojstranný
      Liatinová platňa na grilovanie obojstranný
    • Mobilná pec Tynker
      Mobilná pec Tynker
    • GERI Hrnčiarsky pekáč 7 litrové, glazúrovaný
      GERI Hrnčiarsky pekáč 7 litrové, glazúrovaný

    PRIDAJTE SA K NÁM NA FACEBOOKU AJ NA YOUTUBE

    chačapuri pecene pecmaniak podplamennik
    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    admin
    • Website

    Kapocsolódó CIKKEK

    Uncategorized 1 Min Read0 Views

    Žemlovka so jablkami a orechom

    március 3, 2024
    Uncategorized 2 Mins Read1 Views

    BBQ kura v celku

    június 27, 2021
    Uncategorized 2 Mins Read2 Views

    Perkelt z kohútích žliaz s hubami

    június 5, 2021
    Uncategorized 2 Mins Read3 Views

    Palócka polievka

    május 22, 2021
    Főételek 2 Mins Read32 Views

    Borított hús Csirijó módra

    május 16, 2021
    Uncategorized 2 Mins Read1 Views

    Pastierska tarhoňa

    január 17, 2021
    Leave A Reply Cancel Reply

    Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

    Bejelentkezés: Facebook
    Folytatás Google
    Bővítsd Te is a recepttárunk!

    Van egy kitűnő szabadtűzi recepted? Küldd el nekünk néhány jóminőségű fényképpel az info@fozzszabadon.hu címre és mi felvesszük a receptek közé. A legjobb receptek feltöltőit megjutalmazzuk!

    Naptár
    2025. május
    h K s c p s v
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031  
    « márc    
    Látogatóink
    • 0
    • 2
    • 2
    • 3
    • 3
    • 27
    • 141
    • 1 381
    • 29 684
    • 12 813
    Kövess minket a Facebook-on is
    Facebook Pagelike Widget
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    © 2025 FőzzSzabadon www.fozzszabadon.hu.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

    Sign In or Register

    Welcome Back!

    Login below or Register Now.

    Bejelentkezés: Facebook
    Folytatás Google
    Lost password?

    Register Now!

    Already registered? Login.

    Bejelentkezés: Facebook
    Folytatás Google

    A password will be e-mailed to you.