Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Főzz szabadon
    • Aktuális
    • Jó ha tudod
      1. Eljárásokról
      2. Eszközökről
      3. Alapanyagokról
      Featured

      Hogyan fűtsük fel a kemencét

      By adminjanuár 4, 20210
      Recent

      Hogyan fűtsük fel a kemencét

      január 4, 2021

      Kemence, ahol a pokol tüze építi a menyországot

      január 4, 2021

      Tárcsa – a közép-európai WOK

      december 27, 2020
    • Miben készítjük
      1. Kemencében
      2. Bogrács
      3. Sütődiszkosz
      4. Tárcsa, vas edények
      5. Grill és BBQ
      6. Kerámia edények
      Featured

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      By admináprilis 12, 20220
      Recent

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      április 12, 2022

      Borított hús Csirijó módra

      május 16, 2021

      Hogyan fűtsük fel a kemencét

      január 4, 2021
    • Miből főzzünk
      1. Szárnyasok
      2. Sertés
      3. Marha
      4. Bárány, kecske, nyúl
      5. Halak
      6. Tenger gyümölcsei
      7. Tészták
      8. Vadhúsok
      9. Vegán konyha
      Featured

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      By admináprilis 12, 20220
      Recent

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      április 12, 2022

      Borított hús Csirijó módra

      május 16, 2021

      Tökmagos zabpelyhes kenyér sütődiszkoszban

      január 4, 2021
    • Mit főzzünk
      1. Receptbeküldés
      2. Előételek
      3. Levesek
      4. Főételek
      5. Kenyér, péksütemény
      6. Desszertek
      7. Saláták
      8. Szószok, mártások
      Featured

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      By admináprilis 12, 20220
      Recent

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      április 12, 2022

      Borított hús Csirijó módra

      május 16, 2021

      Tökmagos zabpelyhes kenyér sütődiszkoszban

      január 4, 2021
    • Rólunk
    Bejelentkezés
    Főzz szabadon
    Uncategorized

    Krkovička v žemli

    adminBy adminoktóber 24, 2020Nincs hozzászólás2 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Zaujímavou alternatívou zapekaného sendviča je krkovička v chlebovom ceste, ktorú môžeme poľahky vziať so sebou do práce. So šalátom alebo ovocnou omáčkou sa však ľahko stane hlavným chodom nedeľňajšieho obeda. Tento recept ponúka aj vynikajúci spôsob využitia zvyšného uvareného mäsa z vývaru.

     

    Ingrediencie:
    1,5 kg bravčovej krkovičky
    0,5 dl oleja
    80 dkg múky
    40 g droždia
    6 strúčikov cesnaku
    1 PL horčice
    1 ČL cukru
    1 ČL mletej červenej papriky
    soľ
    mleté čierne korenie
    vodu

     

    Postup:

    Do väčšieho hrnca dáme jeden liter vody, 3 očistené nadrobno nakrájané strúčiky cesnaku, 1 ČL soli a mletého čierneho korenia a necháme zovrieť. Surovú bravčovú krkovičku nakrájame na 6 rovnako hrubých plátkov a vložíme do už vriacej vody. Mäso varíme kým nie je skoro hotové, následne vyberieme z hrnca a necháme vychladnúť.
    Do misy nalejeme 2 dl vlažnej vody, 1 ČL cukru, rozdrvené droždie a ¼ pripravenej múky. Suroviny zmiešame a necháme zakryté kysnúť približne 30 minút. Po uplynutí času pridáme do cesta zvyšnú múku, 1 PL soli a trocha vlažnej vody. Cesto vymiesime na chlebové cesto a necháme zakryté odležať 30 minút.
    Zvyšné 3 strúčiky cesnaku pretlačíme cez lis, pridáme horčicu, polovicu oleja, mletú papriku, soľ, čierne korenie a zmiešame.

     

    Cesto na chlieb rozrežeme na 3 rovnaké kúsky ktoré vyvaľkáme. Jednu stranu cesta potrieme pripravenou horčicovou zmesou a na každý kúsok vložíme 2 potreté kúsky krkovičky. Cestom prikryjeme krkovičku, stlačíme jeho okraje a vyformujeme do tvaru žemle.
    Takto pripravené žemle vložíme do olejom vymasteného keramického alebo klasického pekáča, na ich vrch urobíme vidličkou dierky. Pečieme v peci alebo rúre na 180-220 stupňoch približne 70-80 minút.

     

     

    Všetko čo potrebujete do záhradnej kuchyne do pece a na grilovanie:
    www.pecmaniak.store

    PRIDAJTE SA K NÁM NA FACEBOOKU AJ NA YOUTUBE

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    admin
    • Website

    Kapocsolódó CIKKEK

    Uncategorized 1 Min Read0 Views

    Žemlovka so jablkami a orechom

    március 3, 2024
    Uncategorized 2 Mins Read1 Views

    BBQ kura v celku

    június 27, 2021
    Uncategorized 2 Mins Read2 Views

    Perkelt z kohútích žliaz s hubami

    június 5, 2021
    Uncategorized 2 Mins Read3 Views

    Palócka polievka

    május 22, 2021
    Uncategorized 2 Mins Read1 Views

    Pastierska tarhoňa

    január 17, 2021
    Uncategorized 2 Mins Read0 Views

    Zapekaný kel v UFO disku

    január 16, 2021
    Leave A Reply Cancel Reply

    Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

    Bejelentkezés: Facebook
    Folytatás Google
    Bővítsd Te is a recepttárunk!

    Van egy kitűnő szabadtűzi recepted? Küldd el nekünk néhány jóminőségű fényképpel az info@fozzszabadon.hu címre és mi felvesszük a receptek közé. A legjobb receptek feltöltőit megjutalmazzuk!

    Naptár
    2025. május
    h K s c p s v
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031  
    « márc    
    Látogatóink
    • 1
    • 3
    • 3
    • 3
    • 3
    • 28
    • 142
    • 1 382
    • 29 685
    • 12 814
    Kövess minket a Facebook-on is
    Facebook Pagelike Widget
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    © 2025 FőzzSzabadon www.fozzszabadon.hu.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

    Sign In or Register

    Welcome Back!

    Login below or Register Now.

    Bejelentkezés: Facebook
    Folytatás Google
    Lost password?

    Register Now!

    Already registered? Login.

    Bejelentkezés: Facebook
    Folytatás Google

    A password will be e-mailed to you.