Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Főzz szabadon
    • Aktuális
    • Jó ha tudod
      1. Eljárásokról
      2. Eszközökről
      3. Alapanyagokról
      Featured

      Hogyan fűtsük fel a kemencét

      By adminjanuár 4, 20210
      Recent

      Hogyan fűtsük fel a kemencét

      január 4, 2021

      Kemence, ahol a pokol tüze építi a menyországot

      január 4, 2021

      Tárcsa – a közép-európai WOK

      december 27, 2020
    • Miben készítjük
      1. Kemencében
      2. Bogrács
      3. Sütődiszkosz
      4. Tárcsa, vas edények
      5. Grill és BBQ
      6. Kerámia edények
      Featured

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      By admináprilis 12, 20220
      Recent

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      április 12, 2022

      Borított hús Csirijó módra

      május 16, 2021

      Hogyan fűtsük fel a kemencét

      január 4, 2021
    • Miből főzzünk
      1. Szárnyasok
      2. Sertés
      3. Marha
      4. Bárány, kecske, nyúl
      5. Halak
      6. Tenger gyümölcsei
      7. Tészták
      8. Vadhúsok
      9. Vegán konyha
      Featured

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      By admináprilis 12, 20220
      Recent

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      április 12, 2022

      Borított hús Csirijó módra

      május 16, 2021

      Tökmagos zabpelyhes kenyér sütődiszkoszban

      január 4, 2021
    • Mit főzzünk
      1. Receptbeküldés
      2. Előételek
      3. Levesek
      4. Főételek
      5. Kenyér, péksütemény
      6. Desszertek
      7. Saláták
      8. Szószok, mártások
      Featured

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      By admináprilis 12, 20220
      Recent

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      április 12, 2022

      Borított hús Csirijó módra

      május 16, 2021

      Tökmagos zabpelyhes kenyér sütődiszkoszban

      január 4, 2021
    • Rólunk
    Bejelentkezés
    Főzz szabadon
    Uncategorized

    Bôčik so zeleninovo-pečeňovou plnkou

    adminBy admindecember 15, 2020Updated:március 8, 2024Nincs hozzászólás2 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Plnený bôčik je veľmi obľúbenou súčasťou štedrovečerného stola, či sa podáva čerstvý, alebo studený na švédskom stole. V našom recepte je žemľa nahradená zeleninou, avšak aj takto má vynikajúcu chuť – naši hostia sa ešte nikdy nesťažovali!

    Bôčik so zeleninovo-pečeňovou plnkou Pecmaniak

    Prísady:

    1.2 kg bravčového bôčika
    2 ks mrkvy
    1 menší zeler
    2 ks vajíčok
    2 ks bielej mrkvy
    25 dkg kuracej pečene
    soľ podľa chuti
    mleté čierne korenie
    3 PL olivového oleja
    20 dkg pečiarky

    Postup:

    Do bôčika opatrne prerežeme vrecko (môžeme poprosiť aj mäsiara v obchode), posypeme zvnútra aj zvonka korením a dáme nabok kým pripravíme plnku.
    Zeleninu narežeme na drobné kocky (1-3 mm). Aj pečeň narežeme na čo najmenšie kúsky.
    Zeleninu a pečeň orestujeme/podusíme na olivovom oleji, osolíme a posypeme čiernym korením.
    Zmes zeleniny a pečene necháme vychládnuť a následne primiešame vajíčka.
    Plnku naplníme do bôčika, koniec uzatvoríme ihlou na mäso.
    Takto naplnené mäso vložíme do pekáča, vrch natrieme masťou/olejom, podlejeme trochou vody, prikryjeme alobalom a vložíme do vopred vyhriatej rúry. Pečieme približne 1,5-2 hodiny, pričom postupne prilievame vodu.
    Po vybratí z rúry necháme mäso odležať približne 15 minút a servírujeme nakrájané.

    Všetko čo potrebujete do záhradnej kuchyne do pece a na grilovanie:
    www.pecmaniak.store

    6 dielny V- krájač
    Škrabka na zeleninu
    Ručný lis na cesnak
    Nerezový pekáč s pokrievkou
    Kuchynská chňapka do 220 C°
    Miska nerezova 27 cm
    Hrnčiarsky pekáč 7 lit
    Dreveny stojan na korenie

    PRIDAJTE SA K NÁM NA FACEBOOKU AJ NA YOUTUBE

    bravčové huby jedlo do pece kuraci pečeň mrkva petržlen vajcia vianoce zeler
    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    admin
    • Website

    Kapocsolódó CIKKEK

    Uncategorized 1 Min Read0 Views

    Žemlovka so jablkami a orechom

    március 3, 2024
    Uncategorized 2 Mins Read1 Views

    BBQ kura v celku

    június 27, 2021
    Uncategorized 2 Mins Read2 Views

    Perkelt z kohútích žliaz s hubami

    június 5, 2021
    Uncategorized 2 Mins Read3 Views

    Palócka polievka

    május 22, 2021
    Uncategorized 2 Mins Read1 Views

    Pastierska tarhoňa

    január 17, 2021
    Uncategorized 2 Mins Read0 Views

    Zapekaný kel v UFO disku

    január 16, 2021
    Leave A Reply Cancel Reply

    Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

    Bejelentkezés: Facebook
    Folytatás Google
    Bővítsd Te is a recepttárunk!

    Van egy kitűnő szabadtűzi recepted? Küldd el nekünk néhány jóminőségű fényképpel az info@fozzszabadon.hu címre és mi felvesszük a receptek közé. A legjobb receptek feltöltőit megjutalmazzuk!

    Naptár
    2025. május
    h K s c p s v
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031  
    « márc    
    Látogatóink
    • 0
    • 0
    • 0
    • 3
    • 3
    • 25
    • 139
    • 1 379
    • 29 682
    • 12 811
    Kövess minket a Facebook-on is
    Facebook Pagelike Widget
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    © 2025 FőzzSzabadon www.fozzszabadon.hu.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

    Sign In or Register

    Welcome Back!

    Login below or Register Now.

    Bejelentkezés: Facebook
    Folytatás Google
    Lost password?

    Register Now!

    Already registered? Login.

    Bejelentkezés: Facebook
    Folytatás Google

    A password will be e-mailed to you.