Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Főzz szabadon
    • Aktuális
    • Jó ha tudod
      1. Eljárásokról
      2. Eszközökről
      3. Alapanyagokról
      Featured

      Hogyan fűtsük fel a kemencét

      By adminjanuár 4, 20210
      Recent

      Hogyan fűtsük fel a kemencét

      január 4, 2021

      Kemence, ahol a pokol tüze építi a menyországot

      január 4, 2021

      Tárcsa – a közép-európai WOK

      december 27, 2020
    • Miben készítjük
      1. Kemencében
      2. Bogrács
      3. Sütődiszkosz
      4. Tárcsa, vas edények
      5. Grill és BBQ
      6. Kerámia edények
      Featured

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      By admináprilis 12, 20220
      Recent

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      április 12, 2022

      Borított hús Csirijó módra

      május 16, 2021

      Hogyan fűtsük fel a kemencét

      január 4, 2021
    • Miből főzzünk
      1. Szárnyasok
      2. Sertés
      3. Marha
      4. Bárány, kecske, nyúl
      5. Halak
      6. Tenger gyümölcsei
      7. Tészták
      8. Vadhúsok
      9. Vegán konyha
      Featured

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      By admináprilis 12, 20220
      Recent

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      április 12, 2022

      Borított hús Csirijó módra

      május 16, 2021

      Tökmagos zabpelyhes kenyér sütődiszkoszban

      január 4, 2021
    • Mit főzzünk
      1. Receptbeküldés
      2. Előételek
      3. Levesek
      4. Főételek
      5. Kenyér, péksütemény
      6. Desszertek
      7. Saláták
      8. Szószok, mártások
      Featured

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      By admináprilis 12, 20220
      Recent

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      április 12, 2022

      Borított hús Csirijó módra

      május 16, 2021

      Tökmagos zabpelyhes kenyér sütődiszkoszban

      január 4, 2021
    • Rólunk
    Bejelentkezés
    Főzz szabadon
    Uncategorized

    Domáca údená klobása

    adminBy admindecember 12, 2015Nincs hozzászólás2 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Myslím, že receptov na klobásu nie je málo, ale pridám aj ten svoj a samozrejme aj zopár dôležitých detailov, ktoré robia z klobásy dobrú klobásu…

     

    Suroviny:
    5 kg bravčové mäso
    2 kg bravčový bôčik
    3 kg hovädzie mäso
    200 g soľ
    200 g sladká paprika
    100 mg pálivá paprika
    20 g mleté čierne korenie
    60 g mletá rasca
    100 g cesnak
    15-20 meter creva

    Postup receptu:
    Pripravené hrubo pomleté bravčové mäso a bôčik vopred nasolíme, opaprikujeme, posypeme mletým korením, rascou, cesnakom, celú zmes niekoľkokrát dôkladne premiešame a dáme odležať do chladu na pár hodín.

    Klobásové mäso občas premiešame.

    Hovädzie mäso zomelieme na jemno a za stáleho miešania pridávame vodu, kým nevznikne hustá kašovitá hmota. Potom pridáme hrubo pomleté nasolené bravčové mäso a dobre vymiešame…

    …pred plnením zmes necháme aspoň dve hodinky pri izbovej teplote, aby sa mäso trošku uvolnilo. Bravčové črevá dôkladne prepláchneme a aspoň polhodinku ich necháme namočené v studenej vode s prelisovaným strúčikom cesnaku… naplnené klobásy popicháme ihlou, aby z nich vyšiel vzduch a dôležité je, aby mali klobásy rovnakú dĺžku, jednoduchšie sa potom vešajú do udiarne.

    Údime na tvrdom dreve a musíme dať pozor, aby sa v udiarni neupiekli ? takže skôr na studenom dyme 2-3 dňí. Vyúdenú klobásu musíme nechať odležať a presušiť v studenej a dobre vetranej komore…

    …a čo povedať na záver ? no predsa…dobrú chuť ?


    Všetko čo potrebujete do záhradnej kuchyne do pece a na grilovanie:
    www.pecmaniak.store

    PRIDAJTE SA K NÁM NA FACEBOOKU AJ NA YOUTUBE!!!

    bravčové klobasa madarsky sposob Zabíjačka Zabíjačkové špeciality
    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    admin
    • Website

    Kapocsolódó CIKKEK

    Uncategorized 1 Min Read0 Views

    Žemlovka so jablkami a orechom

    március 3, 2024
    Uncategorized 2 Mins Read1 Views

    BBQ kura v celku

    június 27, 2021
    Uncategorized 2 Mins Read2 Views

    Perkelt z kohútích žliaz s hubami

    június 5, 2021
    Uncategorized 2 Mins Read3 Views

    Palócka polievka

    május 22, 2021
    Uncategorized 2 Mins Read1 Views

    Pastierska tarhoňa

    január 17, 2021
    Uncategorized 2 Mins Read0 Views

    Zapekaný kel v UFO disku

    január 16, 2021
    Leave A Reply Cancel Reply

    Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

    Bejelentkezés: Facebook
    Folytatás Google
    Bővítsd Te is a recepttárunk!

    Van egy kitűnő szabadtűzi recepted? Küldd el nekünk néhány jóminőségű fényképpel az info@fozzszabadon.hu címre és mi felvesszük a receptek közé. A legjobb receptek feltöltőit megjutalmazzuk!

    Naptár
    2025. május
    h K s c p s v
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031  
    « márc    
    Látogatóink
    • 0
    • 0
    • 0
    • 3
    • 3
    • 25
    • 139
    • 1 379
    • 29 682
    • 12 811
    Kövess minket a Facebook-on is
    Facebook Pagelike Widget
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    © 2025 FőzzSzabadon www.fozzszabadon.hu.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

    Sign In or Register

    Welcome Back!

    Login below or Register Now.

    Bejelentkezés: Facebook
    Folytatás Google
    Lost password?

    Register Now!

    Already registered? Login.

    Bejelentkezés: Facebook
    Folytatás Google

    A password will be e-mailed to you.