Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Főzz szabadon
    • Aktuális
    • Jó ha tudod
      1. Eljárásokról
      2. Eszközökről
      3. Alapanyagokról
      Featured

      Hogyan fűtsük fel a kemencét

      By adminjanuár 4, 20210
      Recent

      Hogyan fűtsük fel a kemencét

      január 4, 2021

      Kemence, ahol a pokol tüze építi a menyországot

      január 4, 2021

      Tárcsa – a közép-európai WOK

      december 27, 2020
    • Miben készítjük
      1. Kemencében
      2. Bogrács
      3. Sütődiszkosz
      4. Tárcsa, vas edények
      5. Grill és BBQ
      6. Kerámia edények
      Featured

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      By admináprilis 12, 20220
      Recent

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      április 12, 2022

      Borított hús Csirijó módra

      május 16, 2021

      Hogyan fűtsük fel a kemencét

      január 4, 2021
    • Miből főzzünk
      1. Szárnyasok
      2. Sertés
      3. Marha
      4. Bárány, kecske, nyúl
      5. Halak
      6. Tenger gyümölcsei
      7. Tészták
      8. Vadhúsok
      9. Vegán konyha
      Featured

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      By admináprilis 12, 20220
      Recent

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      április 12, 2022

      Borított hús Csirijó módra

      május 16, 2021

      Tökmagos zabpelyhes kenyér sütődiszkoszban

      január 4, 2021
    • Mit főzzünk
      1. Receptbeküldés
      2. Előételek
      3. Levesek
      4. Főételek
      5. Kenyér, péksütemény
      6. Desszertek
      7. Saláták
      8. Szószok, mártások
      Featured

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      By admináprilis 12, 20220
      Recent

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      április 12, 2022

      Borított hús Csirijó módra

      május 16, 2021

      Tökmagos zabpelyhes kenyér sütődiszkoszban

      január 4, 2021
    • Rólunk
    Bejelentkezés
    Főzz szabadon
    Uncategorized

    Focaccia – Kúsok Talianska

    adminBy adminmájus 21, 2020Nincs hozzászólás2 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Žiadateľ: Petra Pankuličova

    Focaccia, plochý taliansky chlieb potretý olivovým olejom sa považuje za predchodcu dnešnej modernej pizze. Jeho pôvod môžeme nájsť už u Etruskov a v starovekom Grécku, prvé verzie sa pripravovali na otvorenom ohni alebo horúcom kameni. Každý región Talianska má svoj vlastný tradičný recept na jeho prípravu, či už na slanú verziu s olivami, paradajkami a cibuľou, alebo na sladký variant s medom, orechmi, hoblinami pomarančovej a citrónovej kôry. Pri pečení sa nechajte unášať spomienkami na vôňu mora, slnka a olív a užívajte si La dolce vita!

    Ingrediencie:
    Cesto:
    350 g hladkej múky
    250 ml vody
    7g sušeného droždia
    1 pl olivového oleja
    1 čl soli
    1 čl cukru
    1 čl cesnakového prášku
    1 čl lyžička sušeného oregana
    1 čl sušeného tymianu
    1 čl sušenej bazalky
    1 čl čierneho mletého korenia

     

    Obloha:
    2 pl olivového oleja na potretie cesta
    ½ červenej cibule nakrájanej na krúžky
    čerstvé bylinky (rozmarín, bazalka)
    cca 10 cherry paradajok nakrájaných na krúžky
    cca 15 kusov olivových bobúľ

     

     

    Postup:
    Droždie necháme odstáť v teplej vode na pár minút.
    Zmiešame ingrediencie na cesto, následne pridáme droždie s vodou. Cesto miesime ručne, na múkou posypanej doske vyformujeme z neho guľu. Dno väčšej misy potrieme olejom a vložíme do nej cesto. Misu s cestom prikryjeme vlhkou utierkou a necháme odstáť na teplom mieste 1 – ½ hodiny.
    Vykysnuté cesto udrieme a uložíme ho na pekáč vymastený olivovým olejom. Cesto ťahaním vyformujeme do tvaru pekáča, následne ho potrieme zvyšným olivovým olejom a ukladáme naň oblohu.
    Cesto pečieme v peci vyhriatej na 200 stupňoch cca 15 minút, kým nadobudne zlatistú farbu.
    Focaccia je ideálna ako príloha ku polievkam, či ako hlavné jedlo s dipom.


    Bon appétit!

     

    Všetko čo potrebujete do záhradnej kuchyne do pece a na grilovanie:
    www.pecmaniak.store

    PRIDAJTE SA K NÁM NA FACEBOOKU AJ NA YOUTUBE

    chlieb focaccia jedlo do pece pecmaniak podplamennik
    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    admin
    • Website

    Kapocsolódó CIKKEK

    Uncategorized 1 Min Read0 Views

    Žemlovka so jablkami a orechom

    március 3, 2024
    Uncategorized 2 Mins Read1 Views

    BBQ kura v celku

    június 27, 2021
    Uncategorized 2 Mins Read2 Views

    Perkelt z kohútích žliaz s hubami

    június 5, 2021
    Uncategorized 2 Mins Read3 Views

    Palócka polievka

    május 22, 2021
    Főételek 2 Mins Read32 Views

    Borított hús Csirijó módra

    május 16, 2021
    Uncategorized 2 Mins Read1 Views

    Pastierska tarhoňa

    január 17, 2021
    Leave A Reply Cancel Reply

    Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

    Bejelentkezés: Facebook
    Folytatás Google
    Bővítsd Te is a recepttárunk!

    Van egy kitűnő szabadtűzi recepted? Küldd el nekünk néhány jóminőségű fényképpel az info@fozzszabadon.hu címre és mi felvesszük a receptek közé. A legjobb receptek feltöltőit megjutalmazzuk!

    Naptár
    2025. május
    h K s c p s v
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031  
    « márc    
    Látogatóink
    • 0
    • 3
    • 3
    • 3
    • 3
    • 28
    • 142
    • 1 382
    • 29 685
    • 12 814
    Kövess minket a Facebook-on is
    Facebook Pagelike Widget
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    © 2025 FőzzSzabadon www.fozzszabadon.hu.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

    Sign In or Register

    Welcome Back!

    Login below or Register Now.

    Bejelentkezés: Facebook
    Folytatás Google
    Lost password?

    Register Now!

    Already registered? Login.

    Bejelentkezés: Facebook
    Folytatás Google

    A password will be e-mailed to you.