Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Főzz szabadon
    • Aktuális
    • Jó ha tudod
      1. Eljárásokról
      2. Eszközökről
      3. Alapanyagokról
      Featured

      Hogyan fűtsük fel a kemencét

      By adminjanuár 4, 20210
      Recent

      Hogyan fűtsük fel a kemencét

      január 4, 2021

      Kemence, ahol a pokol tüze építi a menyországot

      január 4, 2021

      Tárcsa – a közép-európai WOK

      december 27, 2020
    • Miben készítjük
      1. Kemencében
      2. Bogrács
      3. Sütődiszkosz
      4. Tárcsa, vas edények
      5. Grill és BBQ
      6. Kerámia edények
      Featured

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      By admináprilis 12, 20220
      Recent

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      április 12, 2022

      Borított hús Csirijó módra

      május 16, 2021

      Hogyan fűtsük fel a kemencét

      január 4, 2021
    • Miből főzzünk
      1. Szárnyasok
      2. Sertés
      3. Marha
      4. Bárány, kecske, nyúl
      5. Halak
      6. Tenger gyümölcsei
      7. Tészták
      8. Vadhúsok
      9. Vegán konyha
      Featured

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      By admináprilis 12, 20220
      Recent

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      április 12, 2022

      Borított hús Csirijó módra

      május 16, 2021

      Tökmagos zabpelyhes kenyér sütődiszkoszban

      január 4, 2021
    • Mit főzzünk
      1. Receptbeküldés
      2. Előételek
      3. Levesek
      4. Főételek
      5. Kenyér, péksütemény
      6. Desszertek
      7. Saláták
      8. Szószok, mártások
      Featured

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      By admináprilis 12, 20220
      Recent

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      április 12, 2022

      Borított hús Csirijó módra

      május 16, 2021

      Tökmagos zabpelyhes kenyér sütődiszkoszban

      január 4, 2021
    • Rólunk
    Bejelentkezés
    Főzz szabadon
    Uncategorized

    Hrnčekové medovníčky

    adminBy admindecember 12, 2020Nincs hozzászólás2 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Toto sú zaručene najlepšie medovníčky, aké som kedy ochutnal. Sú tak mäkké a chutné, že je priam nemožné sa ich nabažiť. S cestom je ľahké pracovať, nelepí sa, je veľmi pružné a dobre sa vaľká, nie je prisladké ale je na ňom cítiť príjemný nádych korenia. Medovníčky sú mäkké ihneď po vybratí z rúry, ale je veľmi dôležité, aby sme ich nepiekli dlhšie ako 10 minút. Po dopečení sa môžu zdať surové, avšak po pár minútach stvrdnú.

     

    Hrnčekové medovníčky

    Prísady:
    8 hrnčekov hladkej múky
    1.5 hrnčeka práškového cukru
    3 čajové lyžičky jedlej sódy
    2.5 dl medu
    30 dkg masla
    3 vajcia
    3 čajové lyžičky škorice
    2 čajové lyžičky klinčeka

    Postup prípravy:


    Zmiešame spolu preosiatu múku, práškový cukor, jedlú sódu a korenia. Použitý hrnček má približne 2.5 dl.
    Med s maslom zľahka ohrejeme, prilejeme k zmesi múky a pridáme vajíčka. Následne cesto premiešame vidličkou tak, aby sa ledva spojili všetky ingrediencie. Cesto miesime rukami, kým nebude hladké.
    Potom ho zabalíme do potravinovej fólie a vložíme do chladničky na 10-15 minút, aby maslo stuhlo. V prípade, že by sa zdalo cesto príliš mäkké, nepridávame múku lebo po odležaní v chladničke bude jeho konzistencia tak akurát.

    Zdobeniu medovníčky sa medze nekladú, môžeme na ich vrch ešte pred pečením poukladať vlašské orechy, oriešky, mandle a potrieť ich rozšľahanými vajíčkami.

    Cesto vyvaľkáme po častiach na hrúbku 3-4mm, pričom časti s ktorými práve nepracujeme vložíme naspäť do chladničky. Rúru si predhrejeme na 180°C (plynový sporák na štvrtý stupeň).
    Vykrojené medovníčky poukladáme na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie a vložíme ich do rúry na 10 MINÚT (NIE DLHŠIE!) Kľúčom je, aby sme ich nepiekli príliš dlho, lebo budú tvrdé.
    Zdobeniu sa medze nekladú, môžeme na ich vrch ešte pred pečením poukladať vlašské orechy, oriešky, mandle a potrieť ich rozšľahanými vajíčkami.
    Taktiež sa dá použiť klasická / (1 stredne veľký vaječný bielok, 20 dkg preosiateho práškového cukru, 1 malá štipka soli (soľ nechá perníkovú glazúru bielu aj po týždňoch), 2 – 3 kvapky citrónovej šťavy (vďaka tomu bude glazúra lesklá), 1 ek. jedlý škrob (pre istotu) /alebo potravinovou farbou zafarbená poleva. Medovníčky neuskladňujeme v uzavretej nádobe aby vedeli prijať paru zo vzduchu a ostali tak mäkké až 1 mesiac.

    Všetko čo potrebujete do záhradnej kuchyne do pece a na grilovanie:
    www.pecmaniak.store

     

    Stojan na cukrovinky LAVENDER
    Digitálny merací pohár
    Sada raňajková LAVENDER
    Sada kuchynských chňapiek
    Silikónová chňapka
    Čajová sada Red Poppy
    Nerezový pekáč
    Nastaviteľný valček

    PRIDAJTE SA K NÁM NA FACEBOOKU AJ NA YOUTUBE

    cukr maslo med múky škorica vajcia vianoce
    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    admin
    • Website

    Kapocsolódó CIKKEK

    Uncategorized 1 Min Read0 Views

    Žemlovka so jablkami a orechom

    március 3, 2024
    Uncategorized 2 Mins Read1 Views

    BBQ kura v celku

    június 27, 2021
    Uncategorized 2 Mins Read2 Views

    Perkelt z kohútích žliaz s hubami

    június 5, 2021
    Uncategorized 2 Mins Read3 Views

    Palócka polievka

    május 22, 2021
    Uncategorized 2 Mins Read1 Views

    Pastierska tarhoňa

    január 17, 2021
    Uncategorized 2 Mins Read0 Views

    Zapekaný kel v UFO disku

    január 16, 2021
    Leave A Reply Cancel Reply

    Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

    Bejelentkezés: Facebook
    Folytatás Google
    Bővítsd Te is a recepttárunk!

    Van egy kitűnő szabadtűzi recepted? Küldd el nekünk néhány jóminőségű fényképpel az info@fozzszabadon.hu címre és mi felvesszük a receptek közé. A legjobb receptek feltöltőit megjutalmazzuk!

    Naptár
    2025. május
    h K s c p s v
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031  
    « márc    
    Látogatóink
    • 0
    • 1
    • 1
    • 3
    • 3
    • 26
    • 140
    • 1 380
    • 29 683
    • 12 812
    Kövess minket a Facebook-on is
    Facebook Pagelike Widget
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    © 2025 FőzzSzabadon www.fozzszabadon.hu.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

    Sign In or Register

    Welcome Back!

    Login below or Register Now.

    Bejelentkezés: Facebook
    Folytatás Google
    Lost password?

    Register Now!

    Already registered? Login.

    Bejelentkezés: Facebook
    Folytatás Google

    A password will be e-mailed to you.