Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Főzz szabadon
    • Aktuális
    • Jó ha tudod
      1. Eljárásokról
      2. Eszközökről
      3. Alapanyagokról
      Featured

      Hogyan fűtsük fel a kemencét

      By adminjanuár 4, 20210
      Recent

      Hogyan fűtsük fel a kemencét

      január 4, 2021

      Kemence, ahol a pokol tüze építi a menyországot

      január 4, 2021

      Tárcsa – a közép-európai WOK

      december 27, 2020
    • Miben készítjük
      1. Kemencében
      2. Bogrács
      3. Sütődiszkosz
      4. Tárcsa, vas edények
      5. Grill és BBQ
      6. Kerámia edények
      Featured

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      By admináprilis 12, 20220
      Recent

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      április 12, 2022

      Borított hús Csirijó módra

      május 16, 2021

      Hogyan fűtsük fel a kemencét

      január 4, 2021
    • Miből főzzünk
      1. Szárnyasok
      2. Sertés
      3. Marha
      4. Bárány, kecske, nyúl
      5. Halak
      6. Tenger gyümölcsei
      7. Tészták
      8. Vadhúsok
      9. Vegán konyha
      Featured

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      By admináprilis 12, 20220
      Recent

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      április 12, 2022

      Borított hús Csirijó módra

      május 16, 2021

      Tökmagos zabpelyhes kenyér sütődiszkoszban

      január 4, 2021
    • Mit főzzünk
      1. Receptbeküldés
      2. Előételek
      3. Levesek
      4. Főételek
      5. Kenyér, péksütemény
      6. Desszertek
      7. Saláták
      8. Szószok, mártások
      Featured

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      By admináprilis 12, 20220
      Recent

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      április 12, 2022

      Borított hús Csirijó módra

      május 16, 2021

      Tökmagos zabpelyhes kenyér sütődiszkoszban

      január 4, 2021
    • Rólunk
    Bejelentkezés
    Főzz szabadon
    Uncategorized

    Perkelt z kohútích žliaz s hubami

    adminBy adminjúnius 5, 2021Updated:március 5, 2024Nincs hozzászólás2 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Kto už raz navštívil tradičnú maďarskú reštauráciu vie, že súčasťou jedálneho lístka je takmer vždy aj perkelt z kohutích žliaz. Ja si veľmi rád pochutím na tomto jedle v reštaurácii Hatvanas pri diaľnici M3, ak sa mi však podarí zohnať suroviny, tak perkelt veľmi rád pripravím aj doma v kotlíku. Niekto toto jedlo miluje, iní by ho nikdy neochutnali, ja som však toho názoru, že sa oplatí dať šancu tejto špecialite.

     

    Prísady pre 4 osoby:
    1 kg kohútích žliaz
    2 ks červenej cibule
    1 PL masti
    1 ks paradajok
    1 ks papriky
    1 ks štipľavej papriky
    25 dkg húb
    2 strúčiky cesnaku
    1 PL mletej červenej papriky
    1 PL soli
    1 ČL majoránky
    1 ČL mletej rasce
    10 ks čierneho korenia
    0,5 dl suchého červeného vína

     

     

    Príprava:

    Kohútie žľazy polejeme obaríme vriacou vodou. Následne ich ponoríme na hodinu do vody s trochou octu, aby sa dali ľahšie odblaniť. Zeleninu nakrájame na kocky. Cibuľu podusíme na horúcej masti, následne pridáme čerstvú papriku a paradajku. Podľa chuti osolíme, pomiešame, podlejeme 1 dl vody, zakryjeme pokrievkou a varíme. Huby očistíme a nakrájame na kocky, žľazy odblaníme, väčšie kusy prekrojíme na polovicu.

    Počkáme 15 minút, kým sa spod zeleninového základu odparí voda, prilejeme vodu a varíme ďalej. Po 10 minútach prisypeme červenú mletú papriku, pridáme huby a červené víno a dobre premiešame. Varíme na strednom ohni bez pokrievky. Po niekoľkých minútach pridáme rascu, majoránku, zvyšok soli a nakrájaný cesnak. Pred pridaním rozdrvíme čierne korenie, zabezpečíme tak jeho intenzívnejšiu chuť.
    Po ďalších 10 minútach pridáme žľazy a dobre premiešame, aby sa chute spojili. Na strednom ohni varíme ďalej bez pokrievky, s občasným opatrným premiešaním. Dokoreníme podľa chuti a varíme ďalších 35 minút.

    Tip na servírovanie: Podávame s maslovými haluškami alebo zemiakmi, u nás v rodine sa preferujú rezance s tvarohom. Môžeme ozdobiť kolieskami zelenej papriky.

    Dobrú chuť!

    Všetko čo potrebujete do záhradnej kuchyne do pece a na grilovanie:
    www.pecmaniak.store

    PRIDAJTE SA K NÁM NA FACEBOOKU AJ NA YOUTUBE

    cibula kohút kotlik mast paprike paradajky
    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    admin
    • Website

    Kapocsolódó CIKKEK

    Uncategorized 1 Min Read0 Views

    Žemlovka so jablkami a orechom

    március 3, 2024
    Uncategorized 2 Mins Read1 Views

    BBQ kura v celku

    június 27, 2021
    Uncategorized 2 Mins Read3 Views

    Palócka polievka

    május 22, 2021
    Uncategorized 2 Mins Read1 Views

    Pastierska tarhoňa

    január 17, 2021
    Uncategorized 2 Mins Read0 Views

    Zapekaný kel v UFO disku

    január 16, 2021
    Uncategorized 3 Mins Read3 Views

    Zemiakový chlieb v UFO – disku na pečenie

    január 6, 2021
    Leave A Reply Cancel Reply

    Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

    Bejelentkezés: Facebook
    Folytatás Google
    Bővítsd Te is a recepttárunk!

    Van egy kitűnő szabadtűzi recepted? Küldd el nekünk néhány jóminőségű fényképpel az info@fozzszabadon.hu címre és mi felvesszük a receptek közé. A legjobb receptek feltöltőit megjutalmazzuk!

    Naptár
    2025. május
    h K s c p s v
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031  
    « márc    
    Látogatóink
    • 0
    • 2
    • 2
    • 3
    • 3
    • 27
    • 141
    • 1 381
    • 29 684
    • 12 813
    Kövess minket a Facebook-on is
    Facebook Pagelike Widget
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    © 2025 FőzzSzabadon www.fozzszabadon.hu.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

    Sign In or Register

    Welcome Back!

    Login below or Register Now.

    Bejelentkezés: Facebook
    Folytatás Google
    Lost password?

    Register Now!

    Already registered? Login.

    Bejelentkezés: Facebook
    Folytatás Google

    A password will be e-mailed to you.