Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Főzz szabadon
    • Aktuális
    • Jó ha tudod
      1. Eljárásokról
      2. Eszközökről
      3. Alapanyagokról
      Featured

      Hogyan fűtsük fel a kemencét

      By adminjanuár 4, 20210
      Recent

      Hogyan fűtsük fel a kemencét

      január 4, 2021

      Kemence, ahol a pokol tüze építi a menyországot

      január 4, 2021

      Tárcsa – a közép-európai WOK

      december 27, 2020
    • Miben készítjük
      1. Kemencében
      2. Bogrács
      3. Sütődiszkosz
      4. Tárcsa, vas edények
      5. Grill és BBQ
      6. Kerámia edények
      Featured

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      By admináprilis 12, 20220
      Recent

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      április 12, 2022

      Borított hús Csirijó módra

      május 16, 2021

      Hogyan fűtsük fel a kemencét

      január 4, 2021
    • Miből főzzünk
      1. Szárnyasok
      2. Sertés
      3. Marha
      4. Bárány, kecske, nyúl
      5. Halak
      6. Tenger gyümölcsei
      7. Tészták
      8. Vadhúsok
      9. Vegán konyha
      Featured

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      By admináprilis 12, 20220
      Recent

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      április 12, 2022

      Borított hús Csirijó módra

      május 16, 2021

      Tökmagos zabpelyhes kenyér sütődiszkoszban

      január 4, 2021
    • Mit főzzünk
      1. Receptbeküldés
      2. Előételek
      3. Levesek
      4. Főételek
      5. Kenyér, péksütemény
      6. Desszertek
      7. Saláták
      8. Szószok, mártások
      Featured

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      By admináprilis 12, 20220
      Recent

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      április 12, 2022

      Borított hús Csirijó módra

      május 16, 2021

      Tökmagos zabpelyhes kenyér sütődiszkoszban

      január 4, 2021
    • Rólunk
    Bejelentkezés
    Főzz szabadon
    Uncategorized

    DCBM 1 – Domáci chlieb bez miesenia

    adminBy adminaugusztus 16, 2015Nincs hozzászólás2 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Ak by ste sa aj vy chceli zobúdzať na vôňu čerstvo upečeného chleba, ale chýba vám odvaha, skúsenosti, či čas, neváhajte a vyskúšajte tento recept. Zvládnu ho aj úplní začiatočníci, tí zaneprázdnení ocenia dobu prípravy a výsledok bude nielen aromatický, ale aj chrumkavý.

    Potrebujeme:
    2,5 hrnčeka hladkej múky
    ¼ ČL sušeného droždia
    1,5 ČL soli
    1,5 hrnčeka vody
    ½ hrste tekvicových či iných semiačok

    Postup receptu:
    Všetky suroviny dáme do väčšej misky. Ak semienka v chlebe nechcete, použite 3 hrnčeky múky. Dôkladne ich zmiešame, no nemiesime. Postačí aj vareškou.
    Misku prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme 12 až 18 hodín odstáť. Cesto nám počas hodín státia mierne podkyslo. Z misky ho vyberieme na dobre pomúčenú dosku. Múkou ozaj nešetríme. Cesto obalíme v múke, aby sa nelepilo a necháme približne 15 minút oddýchnuť.
    Potom ho vložíme medzi dve pomúčené utierky a necháme 2 hodiny kysnúť na teplom mieste.
    Podkysnuté cesto začína pripomínať chlebík. Polhodinu pred uplynutím času kysnutia zapneme rúru na 230 stupňov a vložíme do nej sklenenú alebo liatinovú misu (s priemerom približne 20 centimetrov), aby sa zohriala. Do horúcej misy nakysnuté cesto vložíme, ale veľmi opatrne, aby sme sa nepopálili. Pečieme prikryté približne 30 minút na spomínaných 230 stupňoch. Potom veko misy zložíme a necháme ho v rúre ešte ďalších 15 až 20 minút, aby bola kôrka chrumkavá.
    Hotový chlebík vyberieme a necháme vychladnúť na mriežke.

    Dobrú chuť!


    Všetko čo potrebujete do záhradnej kuchyne do pece a na grilovanie:
    www.pecmaniak.store

    PRIDAJTE SA K NÁM NA FACEBOOKU AJ NA YOUTUBE!!!

    chlieb DCBM domáci chlieb
    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    admin
    • Website

    Kapocsolódó CIKKEK

    Uncategorized 1 Min Read0 Views

    Žemlovka so jablkami a orechom

    március 3, 2024
    Uncategorized 2 Mins Read1 Views

    BBQ kura v celku

    június 27, 2021
    Uncategorized 2 Mins Read2 Views

    Perkelt z kohútích žliaz s hubami

    június 5, 2021
    Uncategorized 2 Mins Read3 Views

    Palócka polievka

    május 22, 2021
    Uncategorized 2 Mins Read1 Views

    Pastierska tarhoňa

    január 17, 2021
    Uncategorized 2 Mins Read0 Views

    Zapekaný kel v UFO disku

    január 16, 2021
    Leave A Reply Cancel Reply

    Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

    Bejelentkezés: Facebook
    Folytatás Google
    Bővítsd Te is a recepttárunk!

    Van egy kitűnő szabadtűzi recepted? Küldd el nekünk néhány jóminőségű fényképpel az info@fozzszabadon.hu címre és mi felvesszük a receptek közé. A legjobb receptek feltöltőit megjutalmazzuk!

    Naptár
    2025. május
    h K s c p s v
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031  
    « márc    
    Látogatóink
    • 0
    • 3
    • 3
    • 3
    • 3
    • 28
    • 142
    • 1 382
    • 29 685
    • 12 814
    Kövess minket a Facebook-on is
    Facebook Pagelike Widget
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    © 2025 FőzzSzabadon www.fozzszabadon.hu.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

    Sign In or Register

    Welcome Back!

    Login below or Register Now.

    Bejelentkezés: Facebook
    Folytatás Google
    Lost password?

    Register Now!

    Already registered? Login.

    Bejelentkezés: Facebook
    Folytatás Google

    A password will be e-mailed to you.