Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Főzz szabadon
    • Aktuális
    • Jó ha tudod
      1. Eljárásokról
      2. Eszközökről
      3. Alapanyagokról
      Featured

      Hogyan fűtsük fel a kemencét

      By adminjanuár 4, 20210
      Recent

      Hogyan fűtsük fel a kemencét

      január 4, 2021

      Kemence, ahol a pokol tüze építi a menyországot

      január 4, 2021

      Tárcsa – a közép-európai WOK

      december 27, 2020
    • Miben készítjük
      1. Kemencében
      2. Bogrács
      3. Sütődiszkosz
      4. Tárcsa, vas edények
      5. Grill és BBQ
      6. Kerámia edények
      Featured

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      By admináprilis 12, 20220
      Recent

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      április 12, 2022

      Borított hús Csirijó módra

      május 16, 2021

      Hogyan fűtsük fel a kemencét

      január 4, 2021
    • Miből főzzünk
      1. Szárnyasok
      2. Sertés
      3. Marha
      4. Bárány, kecske, nyúl
      5. Halak
      6. Tenger gyümölcsei
      7. Tészták
      8. Vadhúsok
      9. Vegán konyha
      Featured

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      By admináprilis 12, 20220
      Recent

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      április 12, 2022

      Borított hús Csirijó módra

      május 16, 2021

      Tökmagos zabpelyhes kenyér sütődiszkoszban

      január 4, 2021
    • Mit főzzünk
      1. Receptbeküldés
      2. Előételek
      3. Levesek
      4. Főételek
      5. Kenyér, péksütemény
      6. Desszertek
      7. Saláták
      8. Szószok, mártások
      Featured

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      By admináprilis 12, 20220
      Recent

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      április 12, 2022

      Borított hús Csirijó módra

      május 16, 2021

      Tökmagos zabpelyhes kenyér sütődiszkoszban

      január 4, 2021
    • Rólunk
    Bejelentkezés
    Főzz szabadon
    Uncategorized

    Domáce žemle na hamburgery

    adminBy adminmárcius 21, 2020Nincs hozzászólás2 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Máte radi domáce hamburgery? Teraz si ich môžete pripraviť aj sami a hlavne s domácou voňavou žemličkou. Tie z obchodu sú často vákuovo balené a obsahujú zložky, ktoré by sme do tela najradšej neprijímali. Ak sa naučíte tento recept, zaručene si ich už nikdy v obchode nekúpite. Navyše, žemle nemusíte využiť len na hamburger, skvele chutia aj obložené so všetkým, čo máte radi.

    Suroviny:
    500 gramov polohrubej múky
    310 ml vlažného mlieka
    40 gramov masla
    1 č. lyžica cukru
    1 č. lyžica sušeného droždia
    1 polievková lyžica soli
    1/2 lyžice medu
    sezam na posypanie

    .

    Postup:
    Najskôr si v teplom mlieku rozpustíme droždie a necháme ho približne 10 minút odpočívať. V inej miske si zmiešame múku, cukor a soľ. Do misky so suchými surovinami pridáme maslo a prilejeme mlieko s droždím.
    Najlepšie je cesto začať hniesť pomocou mixéra, no aby sa všetky suroviny dobre prepojili, spracujeme ho aj rukami, pretože predsa len v nich máme lepší cit. Cesto hnetieme 10 až 15 minút, až kým nevznikne hladká hmota. Na začiatku môže byť cesto mierne lepkavé, no ku koncu sa už lepiť vôbec nebude. Cesto v miske prekryjeme utierkou alebo potravinárskou fóliou a necháme ho na teplom mieste odpočívať aspoň 30 minút.

    Cesto si vyvaľkáme na pomúčenej doske a rozdelíme ho na rovnaké okrúhle diely. Z cesta nám vznikne zhruba 9 rovnakých žemličiek. Žemle poukladáme na plech vymastený olejom a zakryté ich necháme ešte hodinu odpočívať na teplom mieste.
    Rúru si predhrejeme na 180 stupňov Celzia a každú žemľu ešte potrieme mliekom s medom a posypeme sezamom. Žemle pečieme približne 20 minút, alebo kým povrch nie je lesklý a hnedastý. Žemle použijeme na hamburgre, prípadne ako klasické pečivo.

    Dobrú chuť.



    Všetko čo potrebujete do záhradnej kuchyne do pece a na grilovanie:
    www.pecmaniak.store


    PRIDAJTE SA K NÁM NA FACEBOOKU AJ NA YOUTUBE !!!

    chlieb do pece domace žemla hamburger hamburger žemla
    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    admin
    • Website

    Kapocsolódó CIKKEK

    Uncategorized 1 Min Read0 Views

    Žemlovka so jablkami a orechom

    március 3, 2024
    Uncategorized 2 Mins Read1 Views

    BBQ kura v celku

    június 27, 2021
    Uncategorized 2 Mins Read2 Views

    Perkelt z kohútích žliaz s hubami

    június 5, 2021
    Uncategorized 2 Mins Read3 Views

    Palócka polievka

    május 22, 2021
    Uncategorized 2 Mins Read1 Views

    Pastierska tarhoňa

    január 17, 2021
    Uncategorized 2 Mins Read0 Views

    Zapekaný kel v UFO disku

    január 16, 2021
    Leave A Reply Cancel Reply

    Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

    Bejelentkezés: Facebook
    Folytatás Google
    Bővítsd Te is a recepttárunk!

    Van egy kitűnő szabadtűzi recepted? Küldd el nekünk néhány jóminőségű fényképpel az info@fozzszabadon.hu címre és mi felvesszük a receptek közé. A legjobb receptek feltöltőit megjutalmazzuk!

    Naptár
    2025. május
    h K s c p s v
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031  
    « márc    
    Látogatóink
    • 0
    • 1
    • 1
    • 3
    • 3
    • 26
    • 140
    • 1 380
    • 29 683
    • 12 812
    Kövess minket a Facebook-on is
    Facebook Pagelike Widget
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    © 2025 FőzzSzabadon www.fozzszabadon.hu.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

    Sign In or Register

    Welcome Back!

    Login below or Register Now.

    Bejelentkezés: Facebook
    Folytatás Google
    Lost password?

    Register Now!

    Already registered? Login.

    Bejelentkezés: Facebook
    Folytatás Google

    A password will be e-mailed to you.