Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Főzz szabadon
    • Aktuális
    • Jó ha tudod
      1. Eljárásokról
      2. Eszközökről
      3. Alapanyagokról
      Featured

      Hogyan fűtsük fel a kemencét

      By adminjanuár 4, 20210
      Recent

      Hogyan fűtsük fel a kemencét

      január 4, 2021

      Kemence, ahol a pokol tüze építi a menyországot

      január 4, 2021

      Tárcsa – a közép-európai WOK

      december 27, 2020
    • Miben készítjük
      1. Kemencében
      2. Bogrács
      3. Sütődiszkosz
      4. Tárcsa, vas edények
      5. Grill és BBQ
      6. Kerámia edények
      Featured

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      By admináprilis 12, 20220
      Recent

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      április 12, 2022

      Borított hús Csirijó módra

      május 16, 2021

      Hogyan fűtsük fel a kemencét

      január 4, 2021
    • Miből főzzünk
      1. Szárnyasok
      2. Sertés
      3. Marha
      4. Bárány, kecske, nyúl
      5. Halak
      6. Tenger gyümölcsei
      7. Tészták
      8. Vadhúsok
      9. Vegán konyha
      Featured

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      By admináprilis 12, 20220
      Recent

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      április 12, 2022

      Borított hús Csirijó módra

      május 16, 2021

      Tökmagos zabpelyhes kenyér sütődiszkoszban

      január 4, 2021
    • Mit főzzünk
      1. Receptbeküldés
      2. Előételek
      3. Levesek
      4. Főételek
      5. Kenyér, péksütemény
      6. Desszertek
      7. Saláták
      8. Szószok, mártások
      Featured

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      By admináprilis 12, 20220
      Recent

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      április 12, 2022

      Borított hús Csirijó módra

      május 16, 2021

      Tökmagos zabpelyhes kenyér sütődiszkoszban

      január 4, 2021
    • Rólunk
    Bejelentkezés
    Főzz szabadon
    Uncategorized

    Kapor na spôsob „Rác”

    adminBy admindecember 15, 2020Updated:március 8, 2024Nincs hozzászólás2 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Pomenovanie tohto jedla – kapor na spôsob „Rác” – pochádza z maďarského označenia obyvateľov historického srbského regiónu Raška. Kým väčšina ľudí na sviatky pripravuje halászlé, paprikáš zo sumca, vyprážanú alebo marinovanú rybu, tak ja vám ponúkam recept, ktorý sa dá jednoducho pripraviť. Okrem chuti je na ňom najlepšie asi to, že nemusíte postávať dlhé hodiny pri sporáku a ani váš dom nepresýti “smrad” z oleja.

     

    Kapor na spôsob „Rác”

    Prísady:
    2-2,5 kg očisteného kapra
    1 kg zemiakov
    5-6 dl kyslá smotana
    40 dkg paradajok
    60 dkg papriky
    10 dkg údenej slaniny
    2 červené cibule
    4 strúčiky cesnaku
    masť
    mletá červená paprika
    mleté čierne korenie
    soľ

     

    Postup:

    Na očistenej rybe urobíme hlboké zárezy (každých 4-5 centimetrov), osolíme a odložíme nabok. Zemiaky v šupke uvaríme v slanej vode na polomäkko (za 15-20 minút). Necháme trocha vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na kolieska. Dno pekáča potrieme masťou (môžeme použiť aj olej alebo maslo, ale uberá to na chuti). Do pekáča ukladáme osolené kolieska zemiakov, ktoré posypeme mletým čiernym korením a červenou paprikou. Následne na zemiaky ukladáme jednu na kolieska nakrájanú červenú cibuľu (môžeme pridať aj kúsok údenej slaniny). Údenú slaninu ukladáme do zárezov na rybe, ktorú následne položíme do pekáča.

     

    Na očistenej rybe urobíme hlboké zárezy (každých 4-5 centimetrov)

    Na a okolo ryby ukladáme ďalšiu narezanú cibuľu. Rybu a zemiaky pokryjeme tenkými plátkami paradajok a papriky, ktoré polejeme malým množstvom roztopenej masti a jedlo dobre osolíme. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre (200 stupňov) 15 minút. Medzitým vymiešame smotanu s 1 ČL mletej červenej papriky, 1 ml masti, drveným cesnakom, soľou a dostatkom vody na to, aby mala zmes tekutú formu. Rybu vyberieme z rúry, polejeme smotanovou zmesou, posypeme mletým čiernym korením a vložíme naspäť do rúry kým nenadobudne chrumkavú červenú farbu.

     

    Takto pripravená kapor na spôsob Rac, je chutná, chrumkavá, jej príprava nie je pracná.

     

    Takto pripravená ryba je chutná, chrumkavá, jej príprava nie je pracná. Bohužiaľ, sa však tomuto jedlu nedostáva toľko pozornosti koľko by si zaslúžilo a na Vianoce sa pripravuje iba v málo domácnostiach.
    Pri pohári čerstvého rozé a dobrej spoločnosti sa z vašej slávnostnej večere stane hostina hodná kráľa!


    Dobrú chuť!

    Všetko čo potrebujete do záhradnej kuchyne do pece a na grilovanie:
    www.pecmaniak.store

     

    • Lúpač a drvič cesnaku
    • Nerezový pekáč s pokrievkou
    • Kuchynská chňapka do 220 C°
    • UFO PARTY disk na pečenie
    • Metla na šlahanie
    • Škrabka na ryby
    • Ručná brúska na nože
    • Hrnčiarsky pekáč 7 lit

    PRIDAJTE SA K NÁM NA FACEBOOKU AJ NA YOUTUBE

    cibula halászlé jedlo do pece paradajky pecene ryby slanina smotana vianoce zemiaky
    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    admin
    • Website

    Kapocsolódó CIKKEK

    Uncategorized 1 Min Read0 Views

    Žemlovka so jablkami a orechom

    március 3, 2024
    Uncategorized 2 Mins Read1 Views

    BBQ kura v celku

    június 27, 2021
    Uncategorized 2 Mins Read3 Views

    Perkelt z kohútích žliaz s hubami

    június 5, 2021
    Uncategorized 2 Mins Read3 Views

    Palócka polievka

    május 22, 2021
    Uncategorized 2 Mins Read1 Views

    Pastierska tarhoňa

    január 17, 2021
    Uncategorized 2 Mins Read0 Views

    Zapekaný kel v UFO disku

    január 16, 2021
    Leave A Reply Cancel Reply

    Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

    Bejelentkezés: Facebook
    Folytatás Google
    Bővítsd Te is a recepttárunk!

    Van egy kitűnő szabadtűzi recepted? Küldd el nekünk néhány jóminőségű fényképpel az info@fozzszabadon.hu címre és mi felvesszük a receptek közé. A legjobb receptek feltöltőit megjutalmazzuk!

    Naptár
    2025. június
    h K s c p s v
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    30  
    « márc    
    Látogatóink
    • 0
    • 2
    • 2
    • 5
    • 5
    • 23
    • 135
    • 1 381
    • 29 885
    • 12 947
    Kövess minket a Facebook-on is
    Facebook Pagelike Widget
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    © 2025 FőzzSzabadon www.fozzszabadon.hu.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

    Sign In or Register

    Welcome Back!

    Login below or Register Now.

    Bejelentkezés: Facebook
    Folytatás Google
    Lost password?

    Register Now!

    Already registered? Login.

    Bejelentkezés: Facebook
    Folytatás Google

    A password will be e-mailed to you.