Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Főzz szabadon
    • Aktuális
    • Jó ha tudod
      1. Eljárásokról
      2. Eszközökről
      3. Alapanyagokról
      Featured

      Hogyan fűtsük fel a kemencét

      By adminjanuár 4, 20210
      Recent

      Hogyan fűtsük fel a kemencét

      január 4, 2021

      Kemence, ahol a pokol tüze építi a menyországot

      január 4, 2021

      Tárcsa – a közép-európai WOK

      december 27, 2020
    • Miben készítjük
      1. Kemencében
      2. Bogrács
      3. Sütődiszkosz
      4. Tárcsa, vas edények
      5. Grill és BBQ
      6. Kerámia edények
      Featured

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      By admináprilis 12, 20220
      Recent

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      április 12, 2022

      Borított hús Csirijó módra

      május 16, 2021

      Hogyan fűtsük fel a kemencét

      január 4, 2021
    • Miből főzzünk
      1. Szárnyasok
      2. Sertés
      3. Marha
      4. Bárány, kecske, nyúl
      5. Halak
      6. Tenger gyümölcsei
      7. Tészták
      8. Vadhúsok
      9. Vegán konyha
      Featured

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      By admináprilis 12, 20220
      Recent

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      április 12, 2022

      Borított hús Csirijó módra

      május 16, 2021

      Tökmagos zabpelyhes kenyér sütődiszkoszban

      január 4, 2021
    • Mit főzzünk
      1. Receptbeküldés
      2. Előételek
      3. Levesek
      4. Főételek
      5. Kenyér, péksütemény
      6. Desszertek
      7. Saláták
      8. Szószok, mártások
      Featured

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      By admináprilis 12, 20220
      Recent

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      április 12, 2022

      Borított hús Csirijó módra

      május 16, 2021

      Tökmagos zabpelyhes kenyér sütődiszkoszban

      január 4, 2021
    • Rólunk
    Bejelentkezés
    Főzz szabadon
    Uncategorized

    Nenahraditeľná pomôcka každého stanovania a záhradnej párty – liatinové kliešte na slaninu!

    adminBy adminmájus 18, 2020Nincs hozzászólás3 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Kto by sa nepotešil peknému počasiu, ktoré umožňuje piknik vo voľnej prírode?
    Tlejúce plamene a žeravá pahreba zaručujú kombináciu chutí, ktorá sa dá dosiahnuť iba na otvorenom ohni.
    Nestrácajte čas vyrezávaním ražňa a ich neustálym otáčaním!

    Liatinové kliešte Vás odbremenia počas opekačky, ostane Vám tak viac času na zábavu so svojimi najbližšími! 

    V liatinových kliešťach v precíznom prevedení sa počas mihnutia oka pripraví slanina, špekáčik alebo klobása. Fantázii sa medze nekladú, môžete v nich pripraviť aj zeleninu od výmyslu sveta! Pri používaní klieští na slaninu sa nestratí ani kúsok arómy z jedla – ideálne na prípravu tých najchutnejších sendvičov!

    Počas výletu, kempingu, posedení pri ohnisku, rybačky alebo záhradnej párty tak bude mať každý možnosť pripraviť jedlo podľa vlastného výberu a chuti. 

     

     

    Pokazilo sa počasie?
    Nezúfajte! Liatinové kliešte môžete celoročne používať aj na terase alebo vo vnútornej kuchyni.

    Najjednoduchší a najzaužívanejší recept na prípravu jedla v kliešťach je tento: nahrejeme na ohni liatinové kliešte, umiestnime do ich stredu plátky slaniny alebo klobásy (podľa vlastných preferencií). Horúcou masťou pokvapkáme chlieb, ku ktorému môžeme konzumovať papriku, paradajku či cibuľu (nakrájanú zeleninu môžeme nasypať na chlieb aj pred pokvapkaním).  Skutočným gurmánom odporúčame natrieť chlieb pred pokvapkaním bryndzou. 

    S liatinovými kliešťami bude opekačka vždy rýchla, jednoduchá a veľmi chutná!

    Ako použiť kliešte?

    Železné pláty nahrejeme, vložíme medzi nich ľubovoľné ingrediencie, ktoré následne stlačíme, vytekajúcou masťou pokvapkáme chlieb. Ostáva už iba konzumácia pripravenej špeciality!


    1. Pred prvým použitím
    Pred prvým použitím z kliešti na slaninu odstráňte rastlinný olej zabraňujúci hrdzaveniu. Zohrejte pekáč (v pahrebe alebo ohnisku) a pretrite ho slaninou. Umývanie nie je potrebné.

    2. Nahriatie
    Nahrejeme kliešte na slaninu.

    3. Naplnenie
    Medzi horúce pláty položíme ingrediencie ktoré chceme opekať (slaninu, klobásu, špekáčik).

    4. Pokvapkanie
    Za pomoci malého kanálika pokvapkáme pripravené dobroty horúcou masťou.

    5. Dobrú chuť!
    Užívajte si lahodnú chuť takto pripravených sendvičov! Tento proces opakujeme dovtedy, kým nezaženieme náš hlad!

    6. Čistenie
    Po použití a vychladnutí musíme kliešte dôkladne vysušiť. Je potrebné ho zakaždým natrieť masťou, aby sa zabránilo hrdzaveniu.

    7. Nezabudnite!
    Po každom ďalšom použití treba zopakovať vypálenie klieští.

     

    Recept na lahodný sendvič:

    Do klieští vložíme klobásu a mäso, na chlieb nakrájame nadrobno červenú cibuľu, osolíme a pokryjeme kyslou kapustou. Žĺtok z vajíčka uvareného namäkko nalejeme a bielok nakrájame na chlieb, ktorý následne pokvapkáme masťou z pekáča.

    Neviem, odkiaľ pochádza tento recept a kto ho vymyslel, ale prajem každému, aby ho aspoň raz mal možnosť ochutnať.

    Dobrú chuť!

     

    Všetko čo potrebujete do záhradnej kuchyne do pece a na grilovanie:
    www.pecmaniak.store

    PRIDAJTE SA K NÁM NA FACEBOOKU AJ NA YOUTUBE

    bravčové gril maso na gril panvice na grilovanie
    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    admin
    • Website

    Kapocsolódó CIKKEK

    Uncategorized 1 Min Read0 Views

    Žemlovka so jablkami a orechom

    március 3, 2024
    Uncategorized 2 Mins Read1 Views

    BBQ kura v celku

    június 27, 2021
    Uncategorized 2 Mins Read3 Views

    Perkelt z kohútích žliaz s hubami

    június 5, 2021
    Uncategorized 2 Mins Read3 Views

    Palócka polievka

    május 22, 2021
    Uncategorized 2 Mins Read1 Views

    Pastierska tarhoňa

    január 17, 2021
    Uncategorized 2 Mins Read0 Views

    Zapekaný kel v UFO disku

    január 16, 2021
    Leave A Reply Cancel Reply

    Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

    Bejelentkezés: Facebook
    Folytatás Google
    Bővítsd Te is a recepttárunk!

    Van egy kitűnő szabadtűzi recepted? Küldd el nekünk néhány jóminőségű fényképpel az info@fozzszabadon.hu címre és mi felvesszük a receptek közé. A legjobb receptek feltöltőit megjutalmazzuk!

    Naptár
    2025. június
    h K s c p s v
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    30  
    « márc    
    Látogatóink
    • 0
    • 2
    • 2
    • 5
    • 5
    • 23
    • 135
    • 1 381
    • 29 885
    • 12 947
    Kövess minket a Facebook-on is
    Facebook Pagelike Widget
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    © 2025 FőzzSzabadon www.fozzszabadon.hu.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

    Sign In or Register

    Welcome Back!

    Login below or Register Now.

    Bejelentkezés: Facebook
    Folytatás Google
    Lost password?

    Register Now!

    Already registered? Login.

    Bejelentkezés: Facebook
    Folytatás Google

    A password will be e-mailed to you.