Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Főzz szabadon
    • Aktuális
    • Jó ha tudod
      1. Eljárásokról
      2. Eszközökről
      3. Alapanyagokról
      Featured

      Hogyan fűtsük fel a kemencét

      By adminjanuár 4, 20210
      Recent

      Hogyan fűtsük fel a kemencét

      január 4, 2021

      Kemence, ahol a pokol tüze építi a menyországot

      január 4, 2021

      Tárcsa – a közép-európai WOK

      december 27, 2020
    • Miben készítjük
      1. Kemencében
      2. Bogrács
      3. Sütődiszkosz
      4. Tárcsa, vas edények
      5. Grill és BBQ
      6. Kerámia edények
      Featured

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      By admináprilis 12, 20220
      Recent

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      április 12, 2022

      Borított hús Csirijó módra

      május 16, 2021

      Hogyan fűtsük fel a kemencét

      január 4, 2021
    • Miből főzzünk
      1. Szárnyasok
      2. Sertés
      3. Marha
      4. Bárány, kecske, nyúl
      5. Halak
      6. Tenger gyümölcsei
      7. Tészták
      8. Vadhúsok
      9. Vegán konyha
      Featured

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      By admináprilis 12, 20220
      Recent

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      április 12, 2022

      Borított hús Csirijó módra

      május 16, 2021

      Tökmagos zabpelyhes kenyér sütődiszkoszban

      január 4, 2021
    • Mit főzzünk
      1. Receptbeküldés
      2. Előételek
      3. Levesek
      4. Főételek
      5. Kenyér, péksütemény
      6. Desszertek
      7. Saláták
      8. Szószok, mártások
      Featured

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      By admináprilis 12, 20220
      Recent

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      április 12, 2022

      Borított hús Csirijó módra

      május 16, 2021

      Tökmagos zabpelyhes kenyér sütődiszkoszban

      január 4, 2021
    • Rólunk
    Bejelentkezés
    Főzz szabadon
    Uncategorized

    Ovsený chlieb s tekvicovými semienkami

    adminBy adminjanuár 4, 2021Updated:március 8, 2024Nincs hozzászólás2 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Domáci chlieb je vždy chutnejší ako ten z obchodu, veľa ľudí však od jeho prípravy odrádza najmä náročnosť prípravy. Práve pre nich je ako stvorený tento rýchly recept na ovsený chlieb s tekvicovými semienkami, pripravený v UFO FAMILY disku. Tí skúsenejší ho samozrejme môžu pripraviť aj z kvásku, ale podľa mňa je aj droždie vďačná surovina, samozrejme, všetko s mierou.

     

    Prísady:
    70 dkg hladkej múky
    1 ČL soli
    ½ ČL cukru
    3 dkg droždia
    1,5 dl (hrnček) ovsených vločiek
    1 dl tekvicových semienok
    vlažná voda
    Na povrch:
    1 vymiešané vajíčko
    sezamové a pomleté tekvicové semienka
    štipka soli

    Príprava:
    Droždie pripravíme v troche vlažnej vody. V múke rozmiešame soľ, tekvicové semienka a ovsené vločky, pridáme pripravené droždie a postupne v menšom množstve vlažnú vodu. Pripravíme hladké, vláčne cesto.
    Necháme aspoň 1 hodinu cesto oddychovať, kysnúť, následne jemne premiesime na pomúčenej doske.
    UFO vystelieme papierom na pečenie, vložíme cesto a necháme odležať aspoň 18-20 minút. Následne ho potrieme vymiešaným vajíčkom, posypeme semienkami, trocha osolíme a vložíme do vopred vyhriatej pece alebo rúry na 210 stupňov.

    Ovsený chlieb s tekvicovými semienkami pecené v UFO family disku

    Pečieme po dobu 45-50 minút. Po uplynutí doby pečenia chlebík vyberieme, položíme na mriežku a necháme vychladnúť. Ak ešte horúci chlieb pofŕkame vodou, tak kôrka bude mäkšia – podľa preferencií.


    Dobrú chuť!

    Ovsený chlieb s tekvicovými semienkami

    Všetko čo potrebujete do záhradnej kuchyne do pece a na grilovanie:
    www.pecmaniak.store

    UFO FAMILY SEASONED disk na pečenie
    Miska nerezova 27 cm
    Digitálny merací pohár
    Doska na cesto 45×32 cm
    Silikónový valček na cesto
    UFO FAMILY disk na pečenie
    Mobilná pec Tynker Etalon PECMANIAK
    Digitálna kuchyňská váha

    PRIDAJTE SA K NÁM NA FACEBOOKU AJ NA YOUTUBE

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    admin
    • Website

    Kapocsolódó CIKKEK

    Uncategorized 1 Min Read1 Views

    Žemlovka so jablkami a orechom

    március 3, 2024
    Uncategorized 2 Mins Read1 Views

    BBQ kura v celku

    június 27, 2021
    Uncategorized 2 Mins Read4 Views

    Perkelt z kohútích žliaz s hubami

    június 5, 2021
    Uncategorized 2 Mins Read3 Views

    Palócka polievka

    május 22, 2021
    Uncategorized 2 Mins Read1 Views

    Pastierska tarhoňa

    január 17, 2021
    Uncategorized 2 Mins Read0 Views

    Zapekaný kel v UFO disku

    január 16, 2021
    Leave A Reply Cancel Reply

    Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

    Bejelentkezés: Facebook
    Folytatás Google
    Bővítsd Te is a recepttárunk!

    Van egy kitűnő szabadtűzi recepted? Küldd el nekünk néhány jóminőségű fényképpel az info@fozzszabadon.hu címre és mi felvesszük a receptek közé. A legjobb receptek feltöltőit megjutalmazzuk!

    Naptár
    2025. november
    h K s c p s v
     12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930
    « márc    
    Látogatóink
    • 0
    • 7
    • 7
    • 1
    • 1
    • 21
    • 85
    • 1 405
    • 30 426
    • 13 349
    Kövess minket a Facebook-on is
    Facebook Pagelike Widget
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    © 2025 FőzzSzabadon www.fozzszabadon.hu.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

    Sign In or Register

    Welcome Back!

    Login below or Register Now.

    Bejelentkezés: Facebook
    Folytatás Google
    Lost password?

    Register Now!

    Already registered? Login.

    Bejelentkezés: Facebook
    Folytatás Google

    A password will be e-mailed to you.