Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Főzz szabadon
    • Aktuális
    • Jó ha tudod
      1. Eljárásokról
      2. Eszközökről
      3. Alapanyagokról
      Featured

      Hogyan fűtsük fel a kemencét

      By adminjanuár 4, 20210
      Recent

      Hogyan fűtsük fel a kemencét

      január 4, 2021

      Kemence, ahol a pokol tüze építi a menyországot

      január 4, 2021

      Tárcsa – a közép-európai WOK

      december 27, 2020
    • Miben készítjük
      1. Kemencében
      2. Bogrács
      3. Sütődiszkosz
      4. Tárcsa, vas edények
      5. Grill és BBQ
      6. Kerámia edények
      Featured

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      By admináprilis 12, 20220
      Recent

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      április 12, 2022

      Borított hús Csirijó módra

      május 16, 2021

      Hogyan fűtsük fel a kemencét

      január 4, 2021
    • Miből főzzünk
      1. Szárnyasok
      2. Sertés
      3. Marha
      4. Bárány, kecske, nyúl
      5. Halak
      6. Tenger gyümölcsei
      7. Tészták
      8. Vadhúsok
      9. Vegán konyha
      Featured

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      By admináprilis 12, 20220
      Recent

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      április 12, 2022

      Borított hús Csirijó módra

      május 16, 2021

      Tökmagos zabpelyhes kenyér sütődiszkoszban

      január 4, 2021
    • Mit főzzünk
      1. Receptbeküldés
      2. Előételek
      3. Levesek
      4. Főételek
      5. Kenyér, péksütemény
      6. Desszertek
      7. Saláták
      8. Szószok, mártások
      Featured

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      By admináprilis 12, 20220
      Recent

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      április 12, 2022

      Borított hús Csirijó módra

      május 16, 2021

      Tökmagos zabpelyhes kenyér sütődiszkoszban

      január 4, 2021
    • Rólunk
    Bejelentkezés
    Főzz szabadon
    Uncategorized

    Zemiakový chlieb v liatinovom hrnci

    adminBy admináprilis 3, 2020Nincs hozzászólás2 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Dnes som znovu vymyslel recept na zemiakový chlieb.
    Teraz som ho však upiekol v liatinovej mise, v mojej mobilnej peci, ku ktorej som spravil aj video. Samozrejme sa dá pripraviť aj v elektrických alebo plynových rúrach.

    Potrebujeme:
    65 dkg hladkej múky
    1 čajovú lyžičku cukru
    20 g čerstvého droždia
    0,5 lyžičky soli
    20 dkg zemiakov
    2,2 Lit Liatinový hrniec


    Postup receptu:
    Zarobíme si kvások. Kvasnice a lyžičku cukru dáme do 1dl vlažnej vody, pridáme 100 g muky a vymiešame. Necháme približne 25 minút kysnúť.
    Zemiaky uvaríme a popučíme v 2,5 dl vody a soli.
    V peci už môžeme začať kúriť, resp. vyhrievať ju.
    Do kvásku pridáme 550g múky a popučených zemiakov a vymiešame husté cesto. Podľa potreby prilejeme trošku vody. Vymiesené cesto necháme nakysnúť na teplom mieste približne 45 minút, kým sa cesto zdvojnásobí. Pec zavrieme, keď sa nám teplota vyšplhala na viac ako 270°C, a necháme troška pootvorené dvierka.
    Potom cesto na chlieb opäť premiešame a necháme ešte raz nakysnúť na 45 minút.
    Ak chlieb pripravujete v rúre, vyhrejte ju na 230°C.
    Liatinový hrniec trošku namastíme olejom a dáme zohriať do pece. Vykysnuté cesto dáme do zohriateho hrnca a dáme piecť. Za pol hodinu vyberieme pokrievku a necháme ešte piecť ďalšiu polhodinu.
    A už máte hotový chrumkavý domáci chlebík.

    Nič komplikované, však? Za vyskúšanie to určite stojí.
    Dobrú chuť Vám prajem, drahí Pecmaniaci!

    Všetko čo potrebujete do záhradnej kuchyne do pece a na grilovanie:
    www.pecmaniak.store

    PRIDAJTE SA K NÁM NA FACEBOOKU AJ NA YOUTUBE

    chlieb Liatinové hrnce mobilne pec pecmaniak zemiakovy chlieb
    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    admin
    • Website

    Kapocsolódó CIKKEK

    Uncategorized 1 Min Read0 Views

    Žemlovka so jablkami a orechom

    március 3, 2024
    Uncategorized 2 Mins Read1 Views

    BBQ kura v celku

    június 27, 2021
    Uncategorized 2 Mins Read2 Views

    Perkelt z kohútích žliaz s hubami

    június 5, 2021
    Uncategorized 2 Mins Read3 Views

    Palócka polievka

    május 22, 2021
    Főételek 2 Mins Read32 Views

    Borított hús Csirijó módra

    május 16, 2021
    Uncategorized 2 Mins Read1 Views

    Pastierska tarhoňa

    január 17, 2021
    Leave A Reply Cancel Reply

    Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

    Bejelentkezés: Facebook
    Folytatás Google
    Bővítsd Te is a recepttárunk!

    Van egy kitűnő szabadtűzi recepted? Küldd el nekünk néhány jóminőségű fényképpel az info@fozzszabadon.hu címre és mi felvesszük a receptek közé. A legjobb receptek feltöltőit megjutalmazzuk!

    Naptár
    2025. május
    h K s c p s v
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031  
    « márc    
    Látogatóink
    • 0
    • 0
    • 0
    • 3
    • 3
    • 25
    • 139
    • 1 379
    • 29 682
    • 12 811
    Kövess minket a Facebook-on is
    Facebook Pagelike Widget
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    © 2025 FőzzSzabadon www.fozzszabadon.hu.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

    Sign In or Register

    Welcome Back!

    Login below or Register Now.

    Bejelentkezés: Facebook
    Folytatás Google
    Lost password?

    Register Now!

    Already registered? Login.

    Bejelentkezés: Facebook
    Folytatás Google

    A password will be e-mailed to you.