Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Főzz szabadon
    • Aktuális
    • Jó ha tudod
      1. Eljárásokról
      2. Eszközökről
      3. Alapanyagokról
      Featured

      Hogyan fűtsük fel a kemencét

      By adminjanuár 4, 20210
      Recent

      Hogyan fűtsük fel a kemencét

      január 4, 2021

      Kemence, ahol a pokol tüze építi a menyországot

      január 4, 2021

      Tárcsa – a közép-európai WOK

      december 27, 2020
    • Miben készítjük
      1. Kemencében
      2. Bogrács
      3. Sütődiszkosz
      4. Tárcsa, vas edények
      5. Grill és BBQ
      6. Kerámia edények
      Featured

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      By admináprilis 12, 20220
      Recent

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      április 12, 2022

      Borított hús Csirijó módra

      május 16, 2021

      Hogyan fűtsük fel a kemencét

      január 4, 2021
    • Miből főzzünk
      1. Szárnyasok
      2. Sertés
      3. Marha
      4. Bárány, kecske, nyúl
      5. Halak
      6. Tenger gyümölcsei
      7. Tészták
      8. Vadhúsok
      9. Vegán konyha
      Featured

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      By admináprilis 12, 20220
      Recent

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      április 12, 2022

      Borított hús Csirijó módra

      május 16, 2021

      Tökmagos zabpelyhes kenyér sütődiszkoszban

      január 4, 2021
    • Mit főzzünk
      1. Receptbeküldés
      2. Előételek
      3. Levesek
      4. Főételek
      5. Kenyér, péksütemény
      6. Desszertek
      7. Saláták
      8. Szószok, mártások
      Featured

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      By admináprilis 12, 20220
      Recent

      Minden finomsággal töltött kenyér fotókkal, lépésről lépésre

      április 12, 2022

      Borított hús Csirijó módra

      május 16, 2021

      Tökmagos zabpelyhes kenyér sütődiszkoszban

      január 4, 2021
    • Rólunk
    Bejelentkezés
    Főzz szabadon
    Uncategorized

    Grilovanej bravčovú krkovičku v bylinkovej marináde

    adminBy admináprilis 25, 2020Nincs hozzászólás2 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Grilovaná krkovička nie je práve diétne pokrm. Avšak pekne prepečený kúsok bezpochyby patrí k letnému vonkajšiemu stolovaniu. Možno ju pripravovať všemožnými spôsobmi, ale najlepšia je v kombinácii s čerstvými bylinkami, ktoré mäso krásne prevoňajú. Navyše čerstvé bylinky sú zdraviu prospešné. Grilovaná krkovička je v tomto recepte doplnená jogurtovým dipom, ktorý svojou jemnou chuťou skvele doladí celkové vyznenie tohto pokrmu.

    Na 4 porcie a bylinkovú marinádu si pripravte:
    800 g bravčovej krkovičky
    4 lyžice rastlinného oleja
    bylinky:
    4 vetvičky rozmarínu
    4 vetvičky saturejky
    4 vetvičky tymiánu
    4 vetvičky oregana
    4 strúčiky cesnaku
    1 lyžica citrónovej šťavy
    soľ a korenie.

    Postup:
    Najprv si pripravte mäso. Z krkovičky si nakrájajte 4 rovnako hrubé plátky. Jednotlivé plátky iba zľahka naklepte obrátenou stranou tĺčika na mäso (hladkou) alebo iba chrbtom ruky. Mäso musí byť silnejšie, aby pri grilovaní zostalo šťavnaté.
    Na marinádu si pripravte väčšiu misu. V nej zmiešajte rastlinný olej, citrónovú šťavu, soľ a korenie. Cesnak prelisujte a všetky bylinky dôkladne nasekajte. Všetko prisypte k ostatným ingredienciám a dôkladne premiešajte.
    Do takto vzniknutej marinády vložte mäso. Potom misku prikryte a ľahko s ňou zatraste, tak aby vám marináda obalila mäso. Naloženú krkovičiek uložte v chladničke a nechajte marinovať do druhého dňa.

    Grilovanie:

    Druhý deň mäso vyberte z chladničky a nechajte chvíľu odstáť pri izbovej teplote. Medzitým si rozpáľte gril. Potom na mriežku položte marinovanú bravčovú krkovičku a grilujte z každej strany približne 8 minút. Doba grilovania tiež závisí od hrúbky plátku mäsa.

    Jogurtový dip

    Na jogurový dip si prichystajte:
    1 biely jogurt (stredne tučný nie smotanový)
    2 lyžice majonézy
    hrsť pažítky
    1 lyžica dijonskej horčice
    soľ a korenie na dochutenie

    Príprava jogurtového dipu:
    Kým sa vám mäso griluje, pripravte si dip. V menšej miske zmiešajte biely jogurt, majonézu a dijónsku horčicu. Pažítku nasekajte nadrobno a prisypte do misky. Dip ešte podľa chuti osoľte a okoreňte.

    Všetko čo potrebujete do záhradnej kuchyne do pece a na grilovanie:
    www.pecmaniak.store

    PRIDAJTE SA K NÁM NA FACEBOOKU AJ NA YOUTUBE!!!

    gril grilovacia sezona maso na gril masové jedlo
    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    admin
    • Website

    Kapocsolódó CIKKEK

    Uncategorized 1 Min Read0 Views

    Žemlovka so jablkami a orechom

    március 3, 2024
    Uncategorized 2 Mins Read1 Views

    BBQ kura v celku

    június 27, 2021
    Uncategorized 2 Mins Read2 Views

    Perkelt z kohútích žliaz s hubami

    június 5, 2021
    Uncategorized 2 Mins Read3 Views

    Palócka polievka

    május 22, 2021
    Uncategorized 2 Mins Read1 Views

    Pastierska tarhoňa

    január 17, 2021
    Uncategorized 2 Mins Read0 Views

    Zapekaný kel v UFO disku

    január 16, 2021
    Leave A Reply Cancel Reply

    Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

    Bejelentkezés: Facebook
    Folytatás Google
    Bővítsd Te is a recepttárunk!

    Van egy kitűnő szabadtűzi recepted? Küldd el nekünk néhány jóminőségű fényképpel az info@fozzszabadon.hu címre és mi felvesszük a receptek közé. A legjobb receptek feltöltőit megjutalmazzuk!

    Naptár
    2025. május
    h K s c p s v
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031  
    « márc    
    Látogatóink
    • 0
    • 0
    • 0
    • 6
    • 5
    • 26
    • 140
    • 1 386
    • 29 694
    • 12 822
    Kövess minket a Facebook-on is
    Facebook Pagelike Widget
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    © 2025 FőzzSzabadon www.fozzszabadon.hu.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

    Sign In or Register

    Welcome Back!

    Login below or Register Now.

    Bejelentkezés: Facebook
    Folytatás Google
    Lost password?

    Register Now!

    Already registered? Login.

    Bejelentkezés: Facebook
    Folytatás Google

    A password will be e-mailed to you.